Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden razorožitve (24. do 30. oktober 2008)

Objava: 23. 10. 2008 / 12:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden razorožitve (24. do 30. oktober 2008)

Teden razorožitve (24. do 30. oktober 2008)

Od petka, 24. oktobra, do četrtka, 30. oktobra 2008, bo potekal teden razorožitve. Cerkev se na poseben način zavzema za vzpostavitev in ohranjanje miru v svetu. Dokaz za to so papeževi nagovori in spodbude v kriznih trenutkih, vsakoletna papeževa poslanica ob svetovnem dnevu miru, ki ga obeležujemo 1. januarja, intenzivno delo diplomatskih predstavništev po svetu ter misijonsko in pastoralno delo krajevnih Cerkva.

Poleg številnih društev, civilnih ali cerkvenih pobud in drugih organizacij, si Cerkev za mir na svetu prizadeva tudi s konkretnimi dejanji, v katere sodijo pomoč in oskrba za izseljence ali begunce, razvejana dejavnost Karitas, duhovna oskrba za zaposlene v vojski, zagotavljanje osebne varnosti vojnim pribežnikom ter zdravstvena in prehrambena pomoč.

Cerkev v tednu razorožitve vidi dobro priložnost za to, da v javnosti okrepi zavest in potrebo po aktivnem zavzemanju za mir. Dobrodošla je pobuda številnih držav za zmanjšanje proračunskih izdatkov za oborožitev na eni in za povečanje sredstev v sklad za nerazvite države na drugi strani. Nenazadnje sta ključnega pomena za razorožitev in svetovni mir tudi vzgoja za mir ter dobro sodelovanje med narodi.

Ob tednu razorožitve je Komisija Pravičnost in mir pri SŠK pripravila izjavo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh