Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Telovo pod Grossglocknerjem [FOTO]

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 16. 06. 2022 / 11:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 12:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Telovo pod Grossglocknerjem [FOTO]
Skupinska fotografija na 2200 metrih. FOTO: Ksenja Hočevar

Telovo pod Grossglocknerjem [FOTO]

Družinini zaposleni so ob prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Krvi tradicionalno – za dan in pol, včeraj in danes – poromali, tokrat na Avstrijsko Koroško, v Heiligenblut in na Grossglockner.

Pred včerajšnjim prihodom v Heiligenblut so se sprehodili še po Špitalu ob Dravi do renesančnega gradu Porcia, ki je glavna mestna znamenitost. Današnji dan pa so začeli z jutranjo telovsko procesijo pod Grossglocknerjem in mašo v župnijski cerkvi sv. Vincencija v Heiligenblutu iz leta 1301.

Cerkev čepi na gričku nad dolino in se z izjemno gotsko vitkostjo spaja z lepoto gorate pokrajine, v njej pa sta najprivlačnejša poznogotski oltar, ki se z vsem razkošjem skoraj dotika oboka, in mojstrsko okrašeni 13 metrov visoki sakrarij.

Pri maši v župnijski cerkvi sv. Vincencija v Heiligenblutu. FOTO: Ksenja Hočevar

Trideset Družininih sodelavcev roma pod duhovnim vodstvom župnijskega vikarja v Župniji Nova Gorica Bogdana Vidmarja, ki se mu je – enako kot tudi ostalim romarjem iz Ljubljane in sodelavcem slovenskega katoliškega tednika – župnik ob koncu maše zahvalil za sodelovanje pri maši in procesiji.

Po maši so se Družinini romarji namreč udeležili še tradicionalne procesije z Najsvetejšim, banderami in kipi svetnikov, pri kateri so sodelovali tudi godbeniki in različna društva in bratovščine. Verniki so se ustavili ob štirih postajah, kot je pri telovski procesiji običaj tudi pri nas.

V nadaljevanju čaka romarje še vožnja po najbolj slikoviti in najvišji avstrijski gorski cesti proti Grossglocknerju (Velikemu Kleku, 3797 metrov) in za konec dneva še vožnja v Zell am See, tam pa sprehod do župnijske cerkve iz 11. stoletja.

Več fotografij Ksenje Hočevar pa v spodnji fotogaleriji.

Kupi v trgovini

Pogumni
Drugi priročniki
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh