Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TerraFutura odslej tudi v nemščini

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 09. 2021 / 12:43
Oznake: Knjiga, Svet, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2021 / 12:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
TerraFutura odslej tudi v nemščini
Carlo Petrini in papež Frančišek, ena knjiga in dve skrajno različni življenjski zgodbi. FOTO: Terra Madre

TerraFutura odslej tudi v nemščini

Pogovorna knjiga ustanovitelja gibanja »Slow Food« Carla Petrinija s papežem Frančiškom z naslovom »TerraFutura« je od četrtka na voljo tudi v nemškem jeziku.

Knjiga, ki vsebuje tri daljše pogovore, ki jih je Petrini med majem 2018 in lanskim julijem opravil s svetim očetom, je že lani septembra izšla v Italiji, zdaj pa je v prevodu Franziske Kristen na voljo tudi za nemško govoreče bralce.

Papeževa okoljska preobrazba

Poglavar Katoliške cerkve je v pogovorih med drugim opisal svojo »ekološko preobrazbo« in navedel načine za izhod iz pandemije.

Nov način razumevanja gospodarstva

»Potrebujemo politiko, ki odločno reče NE divjemu tržnemu gospodarstvu in mistifikaciji financ,« poudarja papež Frančišek, zato »potrebujemo tudi nov način razumevanja gospodarstva«.

Predvsem socialna okrožnica

Zaradi katastrofalnih posledic pandemije dobiva Frančiškova okrožnica »Laudato si« iz leta 2015 na veljavi. »Toda to ni okoljski dokument, temveč predvsem socialna okrožnica,« poudari papež.

Knjiga TerraFutura je že lani izšla v italijanščini, zdaj je na voljo tudi nemško govorečim bralcem. FOTO: Vatican Media

Aparecida spremenila papežev pogled

Petriniju je pojasnil, kako se je leta 2007 prvič zavedel pomena ekologije in njene tesne povezanosti s socialno pravičnostjo. Udeleženci 5. zasedanja Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike v Aparecidi, med njimi je bil tudi kardinal Bergoglio, tedaj še kot nadškof Buenos Airesa, so v en glas poudarili potrebo po skupnem pastoralnem načrtu za Amazonijo.

Izjemno zanimanje in širok odziv na okrožnico

Tedaj je ta tematika začela zanimati tudi zdajšnjega svetega očeta, ki je doumel, za kako pomembno vprašanje gre. Da je res tako, je pozneje potrdilo izjemno zanimanje in širok odziv na okrožnico »Laudato si«.

Petrini povabljen na sinodo

Frančišek je predlani na sinodo o Amazoniji kot gosta povabil tudi 72-letnega italijanskega sociologa in publicista Carla Petrinija, prejemnika številnih nagrad za angažiranost na področjih hrane, zdravja in okolja.

Dve osebi s skrajno različnima zgodbama

Petrini, tudi pobudnik mednarodnega bienalnega srečanja »Terra Madre«, sicer v uvodu v knjigo poudari, da sta Frančišek in on »dve osebi s skrajno različnima zgodbama in življenjema«.

Kupi v trgovini

149 - Hvaljen, moj Gospod (tv)
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh