Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa molitev za bolj ekološko trajnostni način življenja

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 03. 09. 2021 / 12:12
Oznake: Molitev, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 12:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa molitev za bolj ekološko trajnostni način življenja
Papeževa molitev meseca septembra odraža to, k čemur poziva že dlje časa - da bi živeli bolj preprosto. FOTO: Shutterstock

Papeževa molitev za bolj ekološko trajnostni način življenja

V molitvenem namenu za september papež Frančišek izpostavlja trajnostni način življenja in vabi k molitvi, da bi vsi sprejemali odločitve, v katerih bi se zrcalila odgovorna raba virov našega planeta, spoštovanje ter preprostost.

Cerkev prvega septembra začenja z vsakoletnim »časom stvarstva«. To leto je papež izpostavil primer mladih, ki so ekološko ozaveščeni. 

Vesel sem, da vidim, da imajo mladi ljudje pogum sodelovati pri projektih, ki prispevajo h ekološkemu in družbenemu napredku, saj ta dva hodita z roko v roki. (papež Frančišek)

Odrasli se lahko od mladih veliko naučijo, saj so slednji pri problemih, ki se tičejo našega planeta, nemalokrat v prvih vrstah. Izkoristimo njihov zgled, ki naj se odrazi na našem stilu življenja, še posebej v teh trenutnih zdravstvene, družbene in ekološke krize, poroča Vatican Media.

Pozval je odločitev izbire, da nekaj spremenimo. Z mladimi bi morali stremeti k načinu življenja, ki je bolj preprost in bolj spoštljiv do našega okolja. Prihodnost našega planeta, ki ga bodo podedovali mladi je točno to, kar visi na nitki.

Molitev meseca septembra kaže papežev namen, ki povsem sovpada z vrsto njegovih pobud, da bi živeli bolj preprosto. Potreba, da se kar najhitreje soočimo z družbeno in okoljsko krizo ni nič novega. Globalnih opozoril, ki višajo raven ozaveščenosti človeštva, da se nekaj mora spremeniti, je vse več in več. 

Sporočilo papeža se sklicuje tudi na julija izdano poročilo Združenih narodov, ki opozarja, da se naš planet z neverjetno hitrostjo približuje točki, s katere ne bo več vrnitve, kar pomeni izgubo biotske raznovrstnosti, podnebne spremembe in naraščajoče onesnaženje našega planeta. Papeževa vztrajnost, s katero se dotika ekoloških problemov, nas spominja, da je vse v življenju medsebojno povezano in samo besede niso dovolj, da zaščitimo naš skupni dom.

Nalaganje
Nazaj na vrh