Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Težave zaradi podarjene cerkve na Dunaju

Objava: 29. 02. 2012 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Težave zaradi podarjene cerkve na Dunaju

Krajevni župnik se je v Vatikanu pritožil zaradi odvzema župnijske cerkve, ki jo je prevzela srbska pravoslavna skupnost.

Spor zaradi podarjene župnijske cerkve dunajske župnije Neulerchenfeld, ki jo je prevzela srbska pravoslavna skupnost, prehaja k višjim pristojnim organom. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je župnik v Neulerchenfeldu, Tadeusz Cichon, pri Apostolski signaturi, najvišjem sodišču v Vatikanu, vložil pritožbo na odločitev vatikanske Kongregacije za duhovnike, ki je njegovo župnijsko cerkev predala srbski pravoslavni Cerkvi, župnijo

Neulerchenfeld pa združila z župnijo Marijinega imena. Kongregacija za duhovnike je svojo odločitev sprejela v lanskem novembru, že takrat pa so pričakovali podoben odziv župnika Cichona, ki si je že ves čas prizadeval, da bi župnijska cerkev v Neulerchenfeldu ostala v uporabi katoliške Cerkve.

Na dunajski nadškofiji se zaradi pritožbe v Vatikanu ne vznemirjajo. Po navedbah tamkajšnjega tiskovnega predstavnika so prepričani, da pritožbi ne bo ugodeno. Poleg tega Apostolska signatura ne bo na novo vsebinsko ocenila darovane stavbe, pač pa bo le preverila, ali je Kongregacija za duhovnike v postopku ravnala pravilno.
Glede odločitve, da omenjeno cerkev podarijo srbskm pravoslavnim vernikom, pa se ni spremenilo nič. Združitev župnije Neulerchenfeld s sosednjo župnijo Marijinega imena je bila predvidena že 30. junija lani. Kardinal Christoph Schönborn je svojo odločitev utemeljil s podatkom, da je v avstrijski prestolnici stodvainsedemdeset župnijskih cerkva za okoli sedemstopetdeset tisoč katoličanov, obenem pa le tri svetišča za stopetdeset tisoč srbskih pravoslavnih vernikov na Dunaju in v njegovi okolici.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh