Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tina Turner med krščanskimi in budističnimi spevi

Objava: 19. 06. 2009 / 07:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tina Turner med krščanskimi in budističnimi spevi

Svetovno znana pevka na novi zgoščenki ponuja duhovna besedila, iz katerih hrepeni želja po miru

Po presenetljivem uspehu zgoščenk z duhovnimi spevi se je na trgu pojavila še ena. Pri založbi ‘Universal Music’ so izdali zgoščenko z naslovom ‘Beyond. Buddhist and Christian Prayers’ (‘Onstran. Budistične in krščanske molitve’), ki povezuje glasbeno tradicijo budizma s krščanskimi spevi. Ob glasbi lahko prisluhnemo še duhovnim besedilom, ki jih na zgoščenki prebira nekdanja baptistka, sedaj pa vneta privrženka budizma, svetovno znana pevka Tima Turner. Besedila naj bi poslušalce vzpodbudila k prizadevanju za mir izven konfesionalnih meja.

Zgoščenka vsebuje devet meditativnih spevov, ki v sebi združujejo ‘Ave Marijo’, ‘Agnus dei’, pa tudi ‘Alelujo’ z budističnimi mantrami in besedili Tine Turner. Speve in molitve na posnetku prepevata Christin Regula Curti in budistka Dechen Shak-Dagsay.

Glasbenice je za projekt navdihnilo srečanje priorja Martina Werlena iz švicarskega benediktinskega samostana z Dalaj Lamo v avgustu leta 2005. Takrat sta vernike skupaj opomnila, naj iščejo skupne vrednote izven konfesionalnih meja, pri tem pa naj ne pozabijo na bistvo svoje vere.

Nova zgoščenka ne stremi k neprepoznavni mešanici krščanstva in budizma, pač pa naj bi predstavljala ‘spoštljivo sobivanje v zavedanju lastne verske istovetnosti’, so povedali na njeni predstavitvi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh