Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tito = Janez Pavel II.?!

Objava: 12. 03. 2009 / 12:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tito = Janez Pavel II.?!

Odkritje posmrtnih ostankov v Barbarinem rovu v Hudi Jami je sprožilo široko javno razpravo, povezano tudi z javnim obeleževanjem imen nosilcev partijskega režima, ki je izvedel poboje neslutenih razsežnosti.

Slovenska demokratska stranka je tako te dni sprožila pobudo za umik Tita, torej človeka, ki je celo po prepričanju vodstva slovenske borčevske organizacije najodgovornejši za (po)vojne zločine, iz javnih mest. SDS je tako pozvala “državljanke in državljane, posebej pa mestne in občinske svetnike, da v svojih lokalnih skupnostih nemudoma sprožijo ustrezne postopke za umik imena Josipa Broza – Tita s slovenskih ulic in trgov ter postopke za umik njegovih kipov tja kamor sodijo – v muzeje.”

Na ta poziv se je odzval Mladi forum Socialnih demokratov, ki se so to pobudo strinja “le v primeru, da se enaka merila uporabijo tudi za ostale ljudi iz naše zgodovine. Zato predlagamo, da se odstrani ime Jožeta Pučnika iz letališča na Brniku, da se iz vseh imenovanj odstrani ime Janeza Papeža Pavla II., saj ti dve imeni razdvajata slovensko javnost ...”

Izjavo je mogoče razumeti le tako, da podmladek največje vladne stanke na isto raven postavlja ljudi, ki so na lastni koži skusili nasilje totalitarnih sistemov, in nosilce zločinskih sistemov. Ne gre za osamljen primer, saj je tudi predsednik borčevske organizacije nedavno v TV oddaji hrvaške, bosenske in slovenske škofe, ki so pred časom v okviru komisij Pravičnost in mir izdali izjavo o povojnih zločinih, izenačil z nacistom Goebbelsom.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh