Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

To se mora spremeniti!

Za vas piše:
K. C.
Objava: 06. 08. 2019 / 10:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2019 / 13:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

To se mora spremeniti!

Ameriški škofje pozivajo k spremembi orožarske zakonodaje.

Po nedavnih strelskih napadih, ko je v dveh množičnih strelskih pokolih v Teksasu in Ohiu v ZDA umrlo 29 ljudi, so ameriški katoliški škofje znova pozvali k spremembi orožarske zakonodaje, da bi preprečili podobne dogodke.

»V naši družbi ostaja nekaj bistveno zlobnega, saj lahko lokacije, kjer se ljudje zbirajo med svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi, brez opozorila postanejo prizorišča prizorišče nasilja in prezira do človeškega življenja,« so zapisali ameriški škofje v izjavi.

To ni osamljeno dejanje, ampak epidemija proti življenju

Po streljanju v Ohiu sta predsednik ameriške škofovske konference kardinal Daniel DiNardo in predsednik odbora pri ameriški škofovski konferenci za notranjo pravosodje in človeški razvoj škof Frank Dewane v ločeni izjavi zapisala, da sta napada razkrila grozljivo resnico. »Nikoli ne smemo verjeti, da je množično streljanje posamezno dejanje,« sta zapisala. »To je epidemija proti življenju, s katero se moramo spopasti.«

Izrazila sta sožalje do družin žrtev ter pozvala k molitvi in spremembi orožarske zakonodaje.

»Katoličane spodbujamo, da molijo in vzdignejo svoje glasove k potrebnim spremembam naše državne politike in kulture,« sta zapisala in odločno pozvala predsednika in kongres, »naj odložita politične interese in poiščeta rešitve za večjo zaščito nedolžnega življenja«.

Ameriški škofje so v preteklosti že večkrat opozorili na nujnost spremembe orožarske zakonodaje, s čimer bi po njihovem mnenju odpravili temeljni vzrok nasilja.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh