Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»To sem videl kot raj«

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 19. 04. 2023 / 08:14
Oznake: Maša, Mladi
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2023 / 09:18
»To sem videl kot raj«
Peter Pučnik. FOTO: Siniša Kanižaj

»To sem videl kot raj«

Peter Pučnik, salezijanec iz Veržeja je priljubljen vzgojitelj mladih, družinski terapevt, iskan spovednik ter glasbenik, ki je uglasbil več glasbenih maš.

V zadnjih letih pa ga je doletelo tudi nekaj težkih bolezni. V pogovoru nam je zaupal, kako je doživljal trenutke preizkušenj, ko je bil celo na robu smrti.

Pred štirimi leti ste zboleli za mišjo mrzlico, precej redko boleznijo, katere pojavnost je v Sloveniji povprečno sto bolnikov na leto. Kako ste zaznali okužbo?

Najprej je treba povedati, da v zadnjih letih porašča število okuženih za mišjo mrzlico. To pa zaradi pretoplih zim. Obstaja več vrst te bolezni, zbolel sem za različico z imenom Dobrava Kurkino, ki je ena izmed hujših oblik.

Ko okužena miš pusti iztrebek, se ta posuši, veter ga odpihne, ti pa lahko pravzaprav kjer koli vdihneš okužen zrak. Okolje, kjer se ljudje najhitreje okužijo, so drvarnice in podstrešja. Pri meni je bilo tako, da sem bil slaboten. Zdravnik mi je rekel, da gre za virozo, da naj malo počijem, pa bo. Po nekaj dneh sem komaj stal na nogah, zato sem se vrnil v laboratorij in nato urgentno pristal na infekcijski kliniki. S...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh