Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tom Teršek zaslužen za prvo slovensko medaljo na festivalu evropske mladine

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 26. 07. 2023 / 10:37
Oznake: Mladi, Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tom Teršek zaslužen za prvo slovensko medaljo na festivalu evropske mladine
Tom Teršek med metom koplja na Olimpijskem festivalu mladine v Mariboru. FOTO: OFEM Maribor 2023

Tom Teršek zaslužen za prvo slovensko medaljo na festivalu evropske mladine

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru je bilo vzdušje na vrhuncu, ko so mladi slovenski športniki navdušili s svojimi izjemnimi dosežki. Izstopal je izjemen atlet Tom Teršek, ki je v metu kopja osvojil bronasto medaljo in s tem prinesel prvo odličje Sloveniji na letošnjem domačem festivalu. Plavalka Zara Podržavnik je prav tako navdušila z osebnim rekordom in šestim mestom na 400 m prosto, medtem ko so se slovenski rokometaši veselili druge zmage.

Tom Teršek je tretje mesto osvojil z metom dolgim 73,57 metra. Zmagal je Poljak Roch Krukowski z dolžino 79,40 metra pred Ukrajincem Ilijo Sajevskim.

»Odlični občutki. Drugače sem pričakoval medaljo, ampak vmes sem malo podvomil, na koncu pa mi je uspelo, tako da zelo dobro. Malo več pritiska je bilo zaradi domačega občinstva, ampak sigurno je veliko lažje nastopati doma,« je po bronu dejal Teršek.  

Zara Podržavnik podrla osebni rekord 

Izjemna je bila tudi plavalka Zara Podržavnik, ki je na 400 m prosto in osebnim rekordom zasluženo priplavala do odličnega 6. mesta. Selektor Gorazd Podržavnik je ob tem dejal: »Kopica osebnih rekordov in dva državna dokazujejo, da so tekmovalci dobro pripravljeni, konkurenčni in se že veselimo naslednjih nastopov.« 

Zmagoslavje slovenskih športnikov, dosežki, ki jih ni mogoče prezreti

Včerajšnji dan je bil uspešen tudi za mnoge slovenske športnike, ki so se pomerili v različnih disciplinah. V finale sta se na stadionski atletiki uvrstila Žan Ogrinc s prepričljivo zmago na 800 m in Ajda Meglič v skoku v daljino, v plavanju pa si je nastop v polfinalu priborila Najya Hana Jukić v disciplini 100 m prosto.

Atlet Žan Ogrinc. FOTO: OFEM Maribor 2023

Ženska odbojkarska reprezentanca je po zmagi nad Nemkami tokrat premagala še Hrvaško s 3:1. Odbojkarji pa so morali po uvodni zmagi premoč priznati Belgiji. 

Slovenske odbojkarice navdušene nad zmago. FOTO: OFEM Maribor 2023

Do druge zmage so prišli tudi rokometaši, ki so včeraj s 40:30 prebili Norvežane. Rokometašice so bile znova prekratke, tokrat so izgubile proti Norvežankam z 22:25.

Nalaganje
Nazaj na vrh