Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tonin in Banožić: Sodelovanje med državama zelo dobro

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 05. 2022 / 19:13
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2022 / 19:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tonin in Banožić: Sodelovanje med državama zelo dobro
V ospredju pogovorov poleg dogajanja v Ukrajini je bilo zaostrovanje razmer na Zahodnem Balkanu. FOTO: Monika Šušanj

Tonin in Banožić: Sodelovanje med državama zelo dobro

Na povabilo hrvaškega ministra za obrambo Maria Banožića je slovenski obrambni minister Matej Tonin skupaj z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalmajorjem Robertom Glavašem obiskal našo južno sosedo.

Ministra Tonin in Banožić sta uvodni del pogovorov namenila situaciji v Ukrajini in pomoči, ki jo obe državi zagotavljata Ukrajincem. Izmenjala sta izkušnje pri transportu opreme in možnost sodelovanja pri tem z ostalimi zaveznicami, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Sodelovanje med državama zelo dobro

»Sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško je na obrambnem in vojaškem področju zelo dobro,« so zapisali po srečanju. Minister Tonin se je na srečanju hrvaškemu kolegu zahvalil tudi za pomoč pri gašenju požara nad Preddvorom, kjer je sodelovalo hrvaško letalo canadair.

Sodelovanje v vaji Preskok

Državi sodelujeta tudi na področju vojaških usposabljanj. Hrvaška vojska bo tako sodelovala tudi na letošnji vaji Preskok, ki bo jeseni v Sloveniji. »Na današnjem obisku sta se ministra pogovarjala tudi o možnostih uporabe hrvaških vadišč. Načelnika obeh vojska sta se pogovarjala tudi o vojaškem šolstvu in se dogovorila tudi za nadaljnjo izmenjavo izkušenj na tem področju.«



Nalaganje
Nazaj na vrh