Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Totalka ti lahko totalno spremeni življenje

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 06. 2014 / 10:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2019 / 08:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Totalka ti lahko totalno spremeni življenje

Totalka ti lahko totalno spremeni življenje

Na petdnevnem seminarju Totalka v Vipavskem Križu se bratje kapucini in sestre frančiškanke z mladimi pogovarjajo o poslanstvu.

Vsak človek se nekega dne zave, da je njegovo poslanstvo še neizpolnjeno oziroma celo, da niti ne ve zagotovo, za kaj je bil poklican. O tem se na petdnevnem seminarju v Vipavskem Križu z mladimi pogovarjajo bratje kapucini in sestre frančiškanke Marijine misijonarke. Naslov seminarja je Totalka, njihov slogan pa je: Pet dni, ki ti lahko totalno spremeni življenje. Seminar se je začel 30. junija in bo trajal do 4. julija 2014.

"V globini srca se vsak zaveda, da življenje ni brez pomena in si želi odkrivati, svojo pot sreče, ljubezni, svetosti in rodovitne uresničitve. Vsak se kdaj sprašuje: Kdo sem in kdo si Ti zame? Bog daje jasno zagotovilo: Imam načrt zate! Saj verjameš, da te Kristus kliče v noro pustolovščino življenja. Si upaš tvegati? Mu zaupaš, da te ne bo razočaral? Prisluhni svojim hrepenenjem in željam in dovoli Njemu, da ti spregovori in ti pokaže, kdo si Zanj," so zapisali na svoji spletni strani.


Vipavski Križ, samostanska cerkev sv. Frančiška Asiškega
Foto: Andrej Praznik

S pogovori želijo mladim pomagati, da odkrijejo sebe in svojo poklicanost, še posebej tistim, ki še niso spoznali, čemu bodo posvetili svoje življenje. Pri tem kapucini poudarjajo, da se izraz poklicanost prevečkrat in prehitro enači z duhovniškim poklicem, vendar je prav vsak (mlad) kristjan poklican, da izpolni svoje poslanstvo. To je lahko tudi materinska ali očetovska vloga. "Biti oče ali mama je zelo lepo poslanstvo, a je več kot to. Je poklicanost, saj z življenjem v družini pričujem o Stvarniku. Enako velja za duhovni poklic, ko svoje življenje posvetim Njemu, da bi se po meni razodel." Svoja spoznanja in izkušnje bodo razkrivali na predavanjih, ob pričevanjih in molitvi.

Na predavanjih, na katerih lahko udeleženci najdejo odgovore na življenjska vprašanja, se bodo zvrstile teme: Božja Beseda, najgloblja človekova hrepenenja, obljube Boga, greh, skušnjave, razločevanje duhov, duhovni boj, napačne podobe Boga, lika sv. Pavla in sv. Frančiška, Božji načrt za človeka, rodovitnost, Božje otroštvo in še marsikaj.



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh