Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ta konec tedna tradicionalno novoletno srečanje treh Slovenij v Tinjah

Objava: 12. 01. 2024 / 08:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2024 / 09:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ta konec tedna tradicionalno novoletno srečanje treh Slovenij v Tinjah
Novoletno srečanje v Tinjah v enem od minulih let. FOTO: Ivo Žajdela

Ta konec tedna tradicionalno novoletno srečanje treh Slovenij v Tinjah

V Katoliškem domu prosvete Sodalitas v Tinjah bo v soorganizaciji s Katoliško akcijo in Združenjem katoliških izobražencev v Celovcu v soboto in nedeljo, 13. in 14. januarja, potekalo tradicionalno Novoletno srečanje treh Slovenij. Srečanje nosi naslov »Viri slovenskih vrednot nekoč in danes«.

Dogajanje se bo začelo v soboto, 13. januarja, ob 8.30, s pozdravnim nagovorom in predstavitvijo programa Jožeta Kopeiniga. Sledilo bo predavanje dr. Matije Ogrina na temo Starejše slovensko slovstvo kot zrcalo slovenskih vrednot. Nato bo ob 11. uri dr. Herta Maurer Lausegger razpravljala o koroški slovenski besedi in pesmi skozi čas.

Od razstave slik do koncerta v kapeli 

Po kosilu bo sledil ogled filma Moj dvojni jaz Katoliške mladine, ki ga bo ob 15. uri spremljala okrogla miza mladih na temo Kam pelje vlak? Moderatorka okrogle mize bo Mateja Rihter. Ob 17.30 je na sporedu odprtje razstave slik Marte Kunaver (Lavdator: Matej Metlikovič). Zaključek dneva bo posvečen glasbi, saj bo ob pol osmih zvečer v kapeli potekal koncert, na katerem bosta nastopila Lydia Krek Bavdaž na violini in Janez Gregorič na kitari. 

Sklepno mašo bo v nedeljo vodil škof dr. Jože Marketz

Drugi dan srečanja se bo začel ob 9. uri s predavanjem mag. Jureta Sojča, ki bo predstavil temo Ustvarjalna napetost med tradicijo in obnovo v cerkvenih občestvih. Ob 10.30 bo novomeški škof dr. Andrej Saje predstavil temo Sinodalne vizije Cerkve v Sloveniji, sledilo pa bo predavanje škofa dr. Jožeta Marketza iz Celovca, ki bo govoril o sinodi in njenih mogočnih sadovih. 

Srečanje lahko v soboto in nedeljo od 8.30 naprej spremljate tudi prek spletne povezave zoom. Več o dogodku pa najdete TUKAJ

Novoletno srečanje treh Slovenij v Tinjah bodo zaključili s sklepno sveto mašo ob 12. uri, ki jo bo vodil škof Marketz, pridigo pa bo imel škof Saje. Maši bo sledilo skupno kosilo. 


Kupi v trgovini

Razprodano
Dobiček in vrednote
Filozofija in esejistika
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh