Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trenutek, ki je spremenil vse

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 11. 2022 / 06:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2022 / 07:40
Trenutek, ki je spremenil vse
FOTO: Tatjana Splichal

Trenutek, ki je spremenil vse

20. novembra se vsako leto spominjamo žrtev prometnih nesreč. V samostojni Sloveniji je doslej na cestah umrlo skoraj 7800 oseb. Vsako izgubljeno življenje na cesti je preveč. Smrt vsakega posameznika v prometni nesreči tako ali drugače prizadene njegove bližnje in da se tudi povzročitelji prometnih nesreč težko soočajo s to izkušnjo, poudarja predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba.

Prometna nesreča je pred 32 leti moža vzela tudi Agnes, njeni trije predšolski otroci pa so ostali brez očeta. V nadaljevanju objavljamo njen zapis iz Naše družine, v katerem je pisala o svoji preizkušnji in več tridesetletni poti žalovanja.

Žalovanje nikoli ne mine

»Letos bo 32. obletnica, odkar sem vdova. Svojo ljubljeno osebo sem izgubila v prometni nesreči s smrtnim izidom. Ostala sem brez moža, moji trije še predšolski otroci so izgubili očeta. Ob njegovi izgubi se je spremenilo družinsko življenje. Na nek način so otroci izgubili oba starša, ker tudi sama nisem bila več ista mama. Ni se spremenila samo družinska dinamika, temveč tudi moja vloga matere.

Ker nisem imela več živega moža, nisem našla pravega prostora v zakonskih skupinah. V skupinah za samske pa tudi ne, ker sem bila mama. Pravzaprav se nisem našla v nobeni od skupin v župniji ali škofiji. Na razpolago mi je bila samo splošna pastorala Cerkve. Pravzaprav mi nihče ni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh