Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretji odmerek koronacepiva za predsednike republike, DZ in vlade

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 16. 11. 2021 / 18:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 18:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tretji odmerek koronacepiva za predsednike republike, DZ in vlade
S poživitvenim odmerkom je po podatkih NIJZ v Sloveniji doslej cepljenih 176.740 oseb FOTO: Tatjana Splichal

Tretji odmerek koronacepiva za predsednike republike, DZ in vlade

S tretjim odmerkom cepiva proti koronavirusni bolezni so se cepili tudi predsedniki republike, državnega zbora in vlade.

Predsednik republike Borut Pahor je po navedbah STA poživitveni odmerek prejel danes, predsednik vlade Janez Janša v ponedeljek, predsednik DZ Igor Zorčič pa prejšnjo sredo.

S poživitvenim odmerkom je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v Sloveniji doslej cepljenih 176.740 oseb.

Posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ poživitveni odmerek trenutno priporoča predvsem starim 50 let ali več, posebej ranljivim kroničnim bolnikom ne glede na starost, stanovalcem domov za starejše in drugih socialnovarstvenih zavodov, družinskim članom imunsko oslabelih oseb in posebej ranljivih kroničnih bolnikov ter osebam z večjo poklicno izpostavljenostjo.

V skupino slednjih po besedah vodje skupine Bojane Beović sodi predvsem zdravstvo, socialno varstvo, šolstvo, pa tudi gostinstvo in športniki, ki so v stiku s številnimi ljudmi. Kot je že pred časom poudarila Beovićeva, spominjajo pri STA, naj vsak zase presodi, ali sodi v takšno skupino, in naj se cepi še s tretjim odmerkom.

Nalaganje
Nazaj na vrh