Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tri desetletja truda, da pride Sveto pismo do vsakogar

Za vas piše:
J. P.
Objava: 13. 12. 2023 / 06:52
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2023 / 07:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tri desetletja truda, da pride Sveto pismo do vsakogar
Svetopisemska družba Slovenije je v 30 letih med Slovence uspešno razširila nad 200.000 izvodov Svetega pisma. FOTO: Tatjana Splichal

Tri desetletja truda, da pride Sveto pismo do vsakogar

Svetopisemska družba Slovenije praznuje 30. obletnico delovanja. Prelomnica jo navdaja s ponosom in zavestjo o trdem delu, ki ga je vložila v izpolnitev njenega poslanstva v preteklih treh desetletjih.

Svetopisemska družba Slovenije od ustanovitve zavzeto sledi poslanstvu – širjenju sporočila Svetega pisma, ki prinaša luč, upanje in vodstvo v življenje mnogih. »Vsa leta obstoja se predano trudimo, da Sveto pismo pride do vsakogar v jeziku in načinu, ki ga razume, hkrati pa gradimo mostove med vsemi cerkvenimi denominacijami. Združuje nas skupni cilj z razumevanjem in spoštovanjem soustvarjati bolj povezano Kristusovo skupnost v Sloveniji,« sporočajo.

Gradnja mostov med ljudmi

So edina organizacija, v kateri nenehno sodelujejo kristjani različnih veroizpovedi in služijo vsem kristjanom v Sloveniji. Na prehojeno pot se ozirajo z občutkom ponosa in hkrati pogled usmerjajo v prihodnost. Kot zatrjujejo, ostaja Svetopisemska družba Slovenije trdno zavezana svojim ciljem, ki niso le širjenje Svetega pisma, temveč tudi gradnja mostov med ljudmi, spodbujanje spoštovanja raznolikosti in krepitev etičnih vrednot.

Sodelovanje med krščanskimi denominacijami

Po prehojeni poti so ponosni zlasti na širjenje Svetega pisma, saj so v 30 letih med Slovence uspešno razširili nad 200.000 izvodov, omogočili dostop tudi slepim in spodbujali branje in izkušanje Božje besede v vsakdanjem življenju. Ponosni so tudi na sodelovanje med krščanskimi denominacijami, saj so se dejavno trudili graditi mostove med različnimi krščanskimi Cerkvami, spodbujali spoštovanje raznolikosti in gradili skupnost, ki temelji na Svetem pismu, ki je skupno vsem.

Živa beseda in Zdravilna beseda

»Ponosni smo na predanost izobraževanju ljudi za spodbujanje branja Svetega pisma in izkustva Božje besede v malih skupinah. V zadnjih 5 letih Svetopisemska družba posebno pozornost namenja ključnima programoma Živa beseda in Zdravilna beseda, v katerih po različnih krščanskih skupnostih in župnijah po vsej Sloveniji v skupinah spodbujamo in iščemo izkustvo žive Božje besede – srečanje s Kristusom, ki je temelj krščanske vere,« izpostavljajo v Svetopisemski družbi.

Svetopisemska družba Slovenije od ustanovitve zavzeto sledi poslanstvu – širjenju sporočila Svetega pisma, ki prinaša luč, upanje in vodstvo v življenje mnogih. FOTO: Tatjana Splichal

Dejavni v dobrodelnosti

Dejavni so tudi na področju dobrodelnosti; sodelovanje in podpora so bili usmerjeni v projekte, ki so reševali socialne izzive in nudili pomoč ljudem v stiski. Brezplačno so delili Sveta pisma za vse, ki si jih ne morejo privoščiti, denimo brezdomcem, zapornikom, materam v stiski … Prav tako pa so ponosni tudi na skupnost prostovoljcev in podpornikov, kajti kot ključni dejavnik uspeha Svetopisemske družbe vidijo vključevanje prostovoljcev in spodbujanje dejavne udeležbe skupnosti.

Ključna vloga prostovoljcev

»Prostovoljci igrajo ključno vlogo, ko izvajamo programe, širimo sporočila in pomagamo ljudem v stiski. Zahvala gre tudi dobrotnikom, ki omogočajo trajnostno podporo, kar prispeva k učinkovitemu delovanju organizacije v korist družbe,« so se zahvalili vsem, ki so soustvarjali prehojeno pot kot prostovoljci, podporniki ali zaposleni: »Brez njihove predanosti in truda ne bi bilo možno doseči tega, kar smo doslej. Skupaj gradimo Kristusovo kraljestvo že tu na zemlji za nas in prihodnje generacije.«

Srečanje Upravnega odbora s cerkvenimi voditelji

V petek, 24. novembra 2023, je bilo v evangeličanski cerkvi v Ljubljani srečanje Upravnega odbora družbe z voditelji krščanskih veroizpovedi, ki so družb ustanovile: škofom msgr. dr. Andrejem Sajetom iz Katoliške cerkve, škofom mag. Leonom Novakom (Evangeličanska cerkev), protojerejem Borislavom Livopoljcem (Srbska pravoslavna cerkev), superintendentom dr. Danielom Grabarjem (Binkoštna cerkev), pastorjem Antonom Mrvičem (Baptistična cerkev), predsednikom Zmagom Godino (Adventistična cerkev) in dr. Margaret Davis (Kristusova cerkev bratov).

Aktualizacija in razumljivost Božje besede

»Ob 30. jubileju družbe smo se hvaležno ozrli na njeno dosedanje delovanje in na vse ljudi, ki so ji dali pečat. Ob pogledu na razmere v slovenski družbi smo se udeleženci zavzeli, da naj bi sporočilo Svetega pisma na sodoben način doseglo vse, zlasti mlajše generacije. Poudarili smo aktualizacijo in razumljivost Božje besede, pri kateri bo v prihodnje še pomembnejše sodelovanje in soglasnost med različnimi Cerkvami v okviru Svetopisemske družbe,« je še sporočil predsednik družbe Janez Jeromen.

Nalaganje
Nazaj na vrh