Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tri milijone žrtev poplav v Kolumbiji

Objava: 26. 05. 2011 / 10:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tri milijone žrtev poplav v Kolumbiji

Po podatkih Karitas gre za najhujšo tovrstno naravno nesrečo v zgodovini te južnoameriške dežele.

V Kolumbiji je po podatkih človekoljubne organizacije Karitas v najhujših poplavah v zgodovini te južnoameriške države brez strehe nad glavo ostalo več deset tisoč družin. Poplave in zemeljski plazovi so po zadnjih ocenah prizadeli okoli 3,3 milijona prebivalcev. Položaj se zaradi nenehnega deževja še zaostruje, na celotnem področju so uničene vse prometne poti.

Na severu in zahodu države prebivalci že mesece doživljajo hude nalive, ki na številnih območjih sprožajo obširne poplave in zemeljske plazove. V začetku letošnjega leta se je položaj malce umiril, novi nalivi na območju Andov pa so znova močno dvignili vodostaj tamkajšnjih rek.

Kot poročajo sodelavci nemške Karitas, ki so priskočili na pomoč prebivalcem prizadete države, se ljudje že pet mesecev borijo z naravno katastrofo, še vedno pa ni na vidiku nikakršne rešitve. Veliko ljudi sploh še ni prejelo človekoljubne pomoči, vzrok za to pa so tudi kolumbijske oblasti in nepotrebna birokracija.

Doslej je Karitas po lastnih podatkih z nujno pomočjo uspela oskrbeti okoli dvajset tisoč ljudi. S podporo Evropske zveze in nemškega zunanjega ministrstva je bilo prizadetemu območju namenjenih 725.000 evrov pomoči.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh