Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Avstralci napadli svoj »iskreni.net«

Objava: 19. 06. 2012 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi Avstralci napadli svoj »iskreni.net«

Avstralski "borci za pravice žensk" skušajo diskreditirati študentski klub, ki se zavzema za življenje.

Pred kratkim so predstavniki nekaterih slovenskih nevladnih organizacij z neresničnimi obtožbami na račun Zavoda iskreni.net skušali preprečiti ali vsaj okrniti njihov Festival družin. Tudi druge organizacije po svetu, ki zagovarjajo podobne vrednote kot Zavod iskreni.net, se soočajo z diskreditacijo in napadi. Zadnji se je zgodil v Avstraliji.

Na univerzi v Sydneyu so pred nekaj tedni ustanovili prvi »pro-life« študentski klub LifeChoice Sydney. Potrdil ga je tudi študentski svet univerze, kar med drugim pomeni, da lahko kandidirajo za sredstva, ki jih podeljuje ta svet. V LifeChoice Sydney so hitro začeli z aktivnostmi, hkrati pa takoj postali tarča žaljivih komentarjev in neresničnih obtožb. Čeprav gre za skupino, ki ni povezana z nobeno versko skupnostjo in v njej sodelujejo tako pripadniki razlilčnih veroizpovedi kot ateisti, jih nestrpni »borci za pravice žensk« opisujejo kot verske fanatike in »nevarnost za univerzo ter družbo«.

Nekateri so šli celo tako daleč, da trdijo, da je »pravica« ženske do izbire (in s tem splava) pomembnejša od svobode govora in tako nekdo, ki splavu nasprotuje, svojega mnenja ne bi smel javno izražati.

Podobnost z napadom na Zavod iskreni.net lahko najdemo tudi v tem, da nasprotniki zahtevajo preklic odločitve študentskega sveta in s tem preprečitev financiranja avstralske »pro-life« skupine.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh