Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi kardinal Rode čestital novemu škofu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 07. 2021 / 18:14
Oznake: Škof, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2021 / 18:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi kardinal Rode čestital novemu škofu
Kardinal Franc Rode škofu Andreju Sajetu: »Vašo zahtevno službo priporočam Večnemu Pastirju, ki svoje črede nikoli ne zapusti, ampak jo vedno varuje in skrbi zanjo. FOTO: Tatjana Splichal

Tudi kardinal Rode čestital novemu škofu

Novoimenovani novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje je prejel tudi čestitko iz Vatikana, pod katero se je podpisal kardinal dr. Franc Rode.

»Vašo zahtevno službo priporočam Večnemu Pastirju, ki svoje črede nikoli ne zapusti, ampak jo vedno varuje in skrbi zanjo. On naj navdihuje Vaše misli in vodi Vaše korake v duhovni blagor ljudstva, ki Vam ga je Gospod zaupal,« je zapisal kardinal Rode.

Kot tajnik mu je z modrimi nasveti stal ob strani

Spomnil se je nastopa službe ljubljanskega škofa spomladi leta 1997, ko mu je dr. Saje »kot tajnik z modrimi nasveti stal ob strani, za kar sem Vam še danes hvaležen. Potem ste odšli v Rim, kjer ste briljantno zaključili študije cerkvenega prava z doktoratom«.

»Naj bodo leta pred Vami v blagoslov in večno srečo Božjega ljudstva«

Franc Rode je čestitko zaključil z besedami: »Danes vam Gospod odpira nova področja dela v svojem vinogradu. Naj bodo leta, ki so pred Vami, v blagoslov in večno srečo Božjega ljudstva. V molitvi povezan z Vami Vas s spoštovanjem pozdravljam.«

Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh