Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi moški morajo prevzeti odgovornost za splav

Objava: 09. 09. 2009 / 08:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi moški morajo prevzeti odgovornost za splav

‘Vsak otrok, rojen ali nerojen, predstavlja prihodnost našega sveta’

Prav nedopustno je, ‘da številni moški ne izpolnijo svoje dolžnosti in odgovornosti do žene in otroka in žensko prisilijo v opravljanje splava’, so poudarili predstavniki Moškega katoliškega gibanja v dunajski nadškofiji, ko so minuli ponedeljek razpravljali o vprašanju splava ob trideseti obletnici ambulante ‘pro:woman’. Nedopustno pa je tudi, da moški, ki splavu nasprotujejo, nimajo pravice do soodločanja, ter da v razvitih in dobrostoječih državah, kot je denimo Avstrija, ubijanje še nerojenih otrok velja za pripomoček pri načrtovanju družine.

Avstrijsko Moško katoliško združenje je postavilo zahtevo, da morajo tudi otroci imeti svoje pravice, predvsem in najprej seveda pravico do življenja od spočetja dalje. Družine z več otroki bi morale imeti na voljo zadostno finančno pomoč, da zaradi novega življenja ne bi zapadle v revščino. Potrebne so številne ponudbe za otroke in mladostnike, da se lahko v demokratični družbi svobodno razvijajo.

Kot so pri Moškem katoliškem združenju zapisali v svojem poročilu, predstavlja ‘vsak otrok, rojen ali nerojen, prihodnost našega sveta’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh