Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi predsednik SŠK Andrej Saje čestital novi predsednici

Za vas piše:
J. P.
Objava: 14. 11. 2022 / 11:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2022 / 11:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi predsednik SŠK Andrej Saje čestital novi predsednici
Predsednik SŠK msgr. dr. Andrej Saje je novi predsednici Nataši Pirc Musar čestital v imenu Katoliške cerkve v Sloveniji. FOTO: Tatjana Splichal

Tudi predsednik SŠK Andrej Saje čestital novi predsednici

Dan po drugem krogu predsedniških volitev je novi slovenski predsednici dr. Nataši Pirc Musar v imenu Katoliške cerkve v Sloveniji čestital tudi predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje.

Kot so sporočili s SŠK, je v svoji čestitki novomeški škof Andrej Saje novi predsednici Nataši Pirc Musar zaželel, da bi odgovorno službo, ki ji je bila zaupana, opravljala v blagor vseh državljank in državljanov naše domovine.

Da bi krepila tvoren dialog med državo in verskimi skupnostmi

Škof Saje je hkrati izrazil željo, da bi »kot predsednica države uspešno varovala temeljne človekove pravice, krepila odprt in tvoren dialog med državo in verskimi skupnostmi ter krepila vlogo civilne družbe v demokratičnem procesu naše domovine«.

Spomnimo: tik pred drugim krogom volitev se je predsednik SŠK podpisal tudi pod izjavo škofov, v kateri je vernike pozval k udeležbi na volitvah in k razumni in odgovorni oddaji svojega glasu.

Škofje od nove predsednice pričakujejo ...

Škofje so tedaj zapisali, da od novega predsednika pričakujejo, da bo predsednik vseh in si bo v okviru ustavnih pristojnosti z moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo, vladavino prava, celovito spoštovanje človeškega življenja in dostojanstva od spočetja do naravne smrti.

Nalaganje
Nazaj na vrh