Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

’Tudi v preizkušnjah smo v Očetovih rokah,’ meni Benedikt XVI.

Objava: 16. 02. 2012 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

’Tudi v preizkušnjah smo v Očetovih rokah,’ meni Benedikt XVI.

Sveti oče je med včerajšnjo splošno avdienco spregovoril o treh Jezusovih molitvah na križu in vernike pozval, ‘naj drugim odpuščajo in zanje molijo, tudi če so jim storili krivico’.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj imajo več zaupanja v podporo Boga. Človek se lahko zanese in se mora zanesti na Božje varstvo, ki ga pri vseh preizkušnjah, težavah in trpljenju ne bo pustilo ‘pasti iz Očetovih rok’, je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu. Kristjan sme živeti z zavestjo, da bo vedno pristal v Božjih rokah, ki ga bodo ljubeče sprejele.

Kot poroča Radio Vatikan, je Benedikt XVI. v sklopu katehez o Jezusovi molitvi tokrat osvetlil tri Jezusove molitve, izgovorjene na križu tik pred smrtjo. V prvi molitvi Jezus prosi Očeta odpuščanja za svoje krvnike, v drugi enemu od razbojnikov obljubi, da bo z njim v raju, v tretji molitvi pa Jezus svojega duha izroči v Očetove roke. Papež je dejal, da Jezusove besede, izrečene na križu v zadnjih trenutkih njegovega zemeljskega življenja, dajejo zahtevne smernice za našo molitev, a jo obenem odpirajo za vedro zaupanje in trdno upanje.

Papež je katehezo zaključil z besedami, kako nam Jezus, ki se v zadnjem trenutku pred smrtjo popolnoma izroči v roke Boga Očeta, govori o gotovosti, da ne glede na to, kako težke so preizkušnje, kako velike so težave in kako naporno je trpljenje, nikoli ne pademo iz Očetovih rok; tistih rok, ki so nas ustvarile, ki nas podpirajo in nas spremljajo na naši poti življenja, kajti vodi jih neskončna in zvesta ljubezen.

V svojem pozdravu italijanskem združenju za številčne družine (Associazione italiana delle famiglie numerose) je Benedikt XVI. izrazil zahtevo po večji podpori družinam z več otroki. V kontekstu današnje družbe so takšne družine izraz vere, poguma in optimizma, ‘kajti brez otrok ni prihodnosti’, je dejal sveti oče. Izrazil je tudi željo, da bi bile velike družine deležne ustrezne socialne in pravne podpore, saj predstavljajo ‘bogastvo in upanje za celotno državo’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh