Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Turnšek: "Kar se je zgodilo danes, ni katastrofa!"

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 31. 07. 2013 / 14:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Turnšek: "Kar se je zgodilo danes, ni katastrofa!"

Turnšek: "Kar se je zgodilo danes, ni katastrofa!"

Slovenska Cerkev ne stoji na Stresu in ne na Turnšku, ampak na Kristusu, pravi škof Turnšek in s sv. Pavlom doda, da "vse pripomore k dobremu."

"Prva misel, ki bi jo rad dal danes slovenskim vernikom, je to, da to, kar se danes ni zgodila katastrofa za slovensko Cerkev. Saj slovenska Cerkev ne stoji ne na škofu Stresu ne na škofu Turnšku, ampak na Kristusu," je dejal Marjan Turnšek za katoliške medije in dodal, da je škofovsko službo vedno pojmoval kot službo, ki ti jo v Cerkvi nekdo zaupa in ki ti jo v vsakem trenutku lahko tudi vzame in jo da drugemu. "To ni nič katastrofalnega. Kristus bo deloval in deluje odrešilno naprej. On je naše središče – bil je moje do danes in bo tudi od danes naprej enako. V tem smislu ni nobene spremembe."

Drugo sporočilo, ki ga je Turnšek danes dal slovenskim vernikom, pa je, da se vsi skupaj trudimo razumeti korak v pozitivni luči: "Vsaka stvar ki se zgodi v Cerkvi, ima dve možnosti, kot pravi Sveto pismo v psalmu: ali se odločimo za pot negativne interpretacije ali za pot pozitivne interpretatije. Kristjani smo poklicani, da iščemo pozitivno interpretacijo," je dejal Turnšek in ponovil misel sv. Pavla, ki je to čudovito izrazil v pismu Rimljanom: "Tistim, ki Boga ljubijo, vse pripomore k dobremu. In ko je sv. Avguštin razlagal to vrstico, je še dodal: tudi zlo, tudi greh." Sporočilo po Turnškovih besedah torej je, da vzemimo to, kar se je danes zgodilo, v tej smeri in v tej luči in pomagajmo Kristusu, da bo tudi iz te situacije v Cerkvi na Slovenskem naredil nekaj velikega. Tudi če tega danes še ne razumemo. Nova okrožnica obeh papežev Luč vere govori prav o tem: Tam, kjer razum ne more več razložiti skrivnosti situacije, pride na vrsto vera. Zato je moj poziv vsem vernikov, da tudi ta dogodek poglobi našo vero!"

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh