Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV namig: Filmi tedna po našem izboru (29. april – 5. maj)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 28. 04. 2023 / 16:00
Oznake: Film, Razvedrilo
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2023 / 07:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV namig: Filmi tedna po našem izboru (29. april – 5. maj)
Film Sestreljeni: Osupljiva zgodba, ki se je odvila med drugo svetovno vojno. FOTO: Zajem zaslona/Youtube

TV namig: Filmi tedna po našem izboru (29. april – 5. maj)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

ZGODILO SE JE NA MANHATTNU (Maid in Manhattan)

ameriški film, 2002

V soboto, 29. 4. 2023, ob 21.30 na POP TV

Igrajo: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Tyler Posey, Nat asha Richardson. Režija: Wayne Wang

Marisa Ventura je mati desetletnega sina in marljiva sobarica v enem izmed luksuznih newyorških hotelov. Sanja o boljšem življenju, da bi napredovala v službi in spoznala svojega sanjskega moškega. Nekega dne naleti na čednega, obetavnega in bogatega politika Chrisa Marshalla, ki se poteguje za mesto v senatu. Chris jo pomotoma zamenja za gostjo hotela in dogodki pripeljejo tako daleč, da skupaj preživita romantičen večer. Med njima se rodijo čustva, toda Mariso muči občutek, da zaradi svojega porekla ni dovolj dobra za svojo novo simpatijo.

KAPITAN PHILLIPS (Captain Phillips)

ameriški film, 2013

V soboto, 29. 4. 2023, ob 20.00 na KANALU A

Igrajo: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Max Martini, Catherine Keener. Režija: Paul Greengrass

Spremljali bomo resnično zgodbo kapitana tovorne ladje Richarda Phillipsa, ki na poti ob somalijski obali sooči z napadom piratov. Kljub prvotnem neuspehu pirati pod vodstvom odločnega Muse v drugo uspejo zasesti ladjo, vendar jo morajo zaradi spretnega Richardovega posredovanja znova zapustiti, ob tem pa kapitana ugrabijo. Med plovbo proti obali jim začne slediti ameriška mornarica, zato mora Richard ohraniti trezno glavo in ukaniti ugrabitelje, če želi preživeti.

SPREHOD PO GOZDU (Walk in the Woods)

ameriški film, 2015

V nedeljo, 30. 4. 2023, ob 22.50 na POP TV

Igrajo: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen. Režija: Ken Kwapis

Potopisec Bill Bryson se v pokoju odloči za drzen izziv: namesto, da bi užival ob ljubeči in lepi ženi ter veliki in srečni družini, se odloči za pohod po znameniti 3540 km dolgi Apalaški poti, ki ga vodi po neokrnjeni, spektakularni in divji ameriški pokrajini od Georgie do Maina. Potuje s starim prijateljem Stephenom Katzom, s katerim ni govoril že dolgih 40 let. Težava je le v tem, da imata prijatelja drugačne predstave ob besedi dogodivščina.

POT DO ODREŠENJA (Unbroken: Path to Redemption)

ameriški film, 2018

V nedeljo, 30. 4. 2023, ob 22.40 na Kanalu A

Igrajo: Samuel Hunt, Merritt Patterson, Bobby Campo, Vincenzo Amato, Gary Cole. Režija: Harold Cronk

V biografskem filmu, posnetem ko knjižni uspešnici Laure Hillenbrand, spremljamo neverjetno zgodbo olimpijca in vojnega junaka Louisa Zamperinija. Nekega dne sreča lepo Cynthio, ki mu ukrade srce in postane njegova žena. Ker ga še vedno preganjajo demoni iz preteklosti, se Louijev zakon znajde v krizi. Cynthia se za pomoč obrne k Bogu in kmalu njen mož v veri najde mir, odrešenje ter popolnoma spremeni svoje življenje.

IGRA Z OGNJEM (Playing With Fire)

ameriški film, 2019

V torek, 2. 5. 2023, ob 20.00 na Kino

Igrajo: John Cena, Keegan-Michael Key, John Leguizamo, Judy Greer, Tyler Mane. Režija: Andy Fickman

Potem ko elitni gasilci, ki jih vodi Jake Carson, iz požara rešijo sestri in brata, kmalu ugotovijo, da jih nobena vadba ne bo dovolj pripravila na eno najzahtevnejših služb do sedaj - varstvo otrok. Ker gasilci ne uspejo najti njihovih staršev, so primorani otroke imeti v varstvu, kar pa njihova življenja, službo in celo gasilsko postajo obrne popolnoma na glavo. In vsega hudega vajeni elitni gasilci hitro ugotovijo, da so otroci divji in nepredvidljivi, tako kot požari.

Vse za njo

ameriška drama

V nedeljo, 30. aprila, ob 11.40 na Planet TV

Režija: Prarthana Mohan. Igrajo: Jay Black , Brian Herzlinger , Hannah C. Langley

Film govori o ženski, ki končno zanosi, potem pa ji diagnosticirajo smrtonosno bolezen. Vsako zdravilo za njeno bolezen lahko ogrozi življenje nerojenega otroka. Da bi rešila otroka in donosila, se mora zanesti na svojo družino ...

Sestreljeni

vojna drama

V soboto, 29. aprila, ob 20.05 na TV SLO 2

Režija: Petter Næss. Igrajo: Florian Lukas, David Kross, Stig Henrik Hoff, Rupert Grint

Osupljiva zgodba, ki se je odvila med drugo svetovno vojno, je odličen primer protivojnega filma.

Pomlad leta 1940. Nad Norveško divja letalska bitka med Nemci in Britanci. Na območju med zasneženimi vršaci strmoglavita dve letali – nemško in angleško. Preživeli se skozi snežni metež prebijejo do osamljene lovske koče. Prvi pridejo trije Nemci, in ko kočo najdeta še dva Britanca, ju razglasijo za vojna ujetnika. Nemci določijo črto na tleh koče, čez katero Britanca ne smeta stopiti.

Toda če bodo hoteli preživeti v kruti divjini, bodo morali opustiti stroga pravila in pozabiti na sovražnost. Pod vplivom neusmiljene narave bodo tudi najbolj zagrizeni sovražniki prisiljeni sodelovati, kot bi bili najboljši prijatelji.

Srce na dlani

češki film

V ponedeljek, 1. maja, ob 20.05 na TV SLO 1

Režija: Martin Horský. Scenarij: Martin Horský. Igrajo: Veronika Khek Kubarová, Joe Weintraub, Eliska Balzerová, Bolek Polívka, Jana Pidrmanová, Kristína Svarinská, Vladimír Polívka, Jaroslava Kretschmerová, Matous Ruml …

Film, ki po zgledu Pravzaprav ljubezen prepleta različne zgodbe ljudi, ki so med seboj vsi nekako povezani. Komedija o ljubezenskih rečeh. Zanjo vemo, da se ne ozira ne na starost niti na kraj. Ne vemo, kdaj ali kje jo bomo našli. Lahko se zaljubimo v vrtcu kot otroci, lahko je to cesta ali park. Kadarkoli in kjerkoli … Josef se veseli upokojitve, saj bo končno lahko nastopil in zaživel kot klovn, kar si je od nekdaj želel. In kot klovn bo spoznal Maruško, prodajalko kave na premični stojnici. Čeprav sta ostarela človeka, njuna ljubezen vzbrsti, kakor da sta drug drugega iskala vse življenje. A to še ni vse … Nenadoma se pri Josefu doma pojavi njegova hčerka Anička, s petletnim Honzikom. Pravkar sta zapustila dom, v katerega si je njen soprog pripeljal ljubčka. Anička ima zato dovolj moških za eno življenje, a kaj, ko pride mimo stara ljubezen, sosed Pavel, ki ji vname misli in srce. Tudi Honzik najde svojo simpatijo v vrtcu, ime ji je Alenka. Pa tudi Honzikov stric Karel najde v vrtcu svojo sorodno dušo, Honzikovo vzgojiteljico Eliško. Za povrh se spoprijateljita še njuna psa.

Ljubezen med naše junake prinese upanje in lepoto, a tudi skrbi, zaplete in ovire. Njihova naloga je, da jih premagajo z dobro voljo in ljubečim nasmehom.

Kraljica Elizabeta: Življenje skozi njene oči

britanska dokumentarna oddaja

V torek, 2. maja, ob 20.35 na TV SLO 1

Kraljica Elizabeta II. je ob svojem platinastem jubileju leta 2022 BBC-ju omogočila dostop do svojih domačih videoposnetkov. Kot kraljica je bila vedno javna osebnost, vendar so se člani kraljeve družine snemali tudi zasebno, ko niso bili na očeh javnosti. Ta dokumentarec je zbirka pretežno doslej še nepredvajanih posnetkov, kraljica pa v njem skozi svoje oči pripoveduje zgodbo o sebi od prvih posnetkov v otroškem vozičku pa vse do veličastnega kronanja leta 1953.

Več kot služba

izobraževalno-dokumentarni film

V sredo, 3. maja, ob 17.15 na TV SLO 1

Dokumentarni film Več kot služba se osredotoča na delo asistentke in asistenta ter njunih uporabnikov oziroma osebni asistenci kot poslanstvu, v katerem morata sodelovati oba – tako asistent kot uporabnik.

Čeprav sta v ospredju zgodbe oba uporabnika, se film posveča predvsem obema asistentoma, ki se soočata s strahovi, frustracijami, zadržki, zadrego, dilemami... Osebna asistenta, Neja in Andraž, opravljata službo, ki je več kot služba.

Film preizprašuje tudi ločnico med službo in prijateljstvom.


Kupi v trgovini

V drami odrešenja
Duhovnost
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh