Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Tvegaj življenje za Gospoda!«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 11. 09. 2019 / 12:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2019 / 11:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Tvegaj življenje za Gospoda!«

»Tvegaj življenje za Gospoda!«

To soboto bo po škofijah v šestih Marijinih svetiščih 35. škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice.

Fotografija je simbolična.

To soboto, 14. septembra, bo po vseh škofijah v Marijinih svetiščih 35. škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost. Slogan dne je »Tvegaj življenje za Gospoda!«. V šestih različnih romarskih krajih bodo udeleženci skupaj s škofi molili za duhovne poklice.

Vabljeni so duhovniki in stalni diakoni, redovniki in redovnice, molivci za duhovne poklice, različni pastoralni sodelavci, zlasti pa še otroci in mladi ter vsi verniki.

»To bo najprej dan zahvale za vse, ki že služijo Bogu in ljudem v duhovniškem, diakonskem in redovniškem ter misijonskem poklicu ali v drugih oblikah Bogu posvečenega življenja,« so zapisali na spletni strani SŠK. »Obenem bo to dan prošnje. Združeni v molitvi bomo posebej prosili za fante in dekleta iz naših župnij, ki jih Bog danes kliče, da bi zbrali pogum in upali tvegati svoje življenje za Gospoda. Prav tako bomo molili za vse že poklicane v različne duhovne poklice ter vse, ki se na duhovni poklic še pripravljajo, da bi živeli sveto in ostali stanovitni do konca.«

Sveta Gora pri Gorici



Ob 8. uri se bo začel križev pot s Prevala na Sveto Goro do bazilike Kraljice Svetogorske na Sveti Gori, kjer bosta molitvena ura pred Najsvetejšim in srečanje za strežnike in strežnice ter otroke v kapeli prikazovanja.

Ob 10.30 bodo somaševali letošnji jubilanti in drugi duhovniki, pri kateri sodelujejo kraška dekanija, katehistinje in katehisti ter jubilanti. Med pripravnike za diakonat in prezbiterat (admissio) bodo sprejeti Tilen Kocjančič (5. letnik), Martin Rojc (2. letnik) in Luka Jesenko (2. letnik). Ob koncu maše bodo katehistinje in katehisti prejeli diplome. Ob 13. uri bo koncert župnijskega mladinskega zbora iz Vrhpolja, za njim pa pete litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.

Ptujska Gora



Molivce bo tudi k Mariji Zavetnici s plaščem spremljal križev pot. V baziliki ptujskogorske Matere Božje bo ob 8.30 molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim, ki jo bo vodila mariborska dekanija. V Frančiškovi dvorani pa bo srečanje za ministrante in ministrantke ter mlade. Sledile bodo pete litanije z blagoslovom in somaševanje, ki ga bo vodil mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Pri maši bodo sodelovali duhovniki, mladi, ministranti in drugi verniki iz mariborske dekanije. Med mašo bo med pripravnike za diakonat in presbiterat sprejet en bogoslovec, pripravniki za stalni diakonat pa bodo trije.

Brezje



Na Brezjah bo v baziliki in narodnem svetišču Marije Pomagaj molitvena ura za duhovne poklice ob 9.30, nato pa bo slovesna maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Med mašo bosta med pripravnike za diakonsko in mašniško posvečenje sprejeta dva bogoslovca 2. in 5. letnika. Povabljeni so tudi duhovniki jubilanti. Po maši bo srečanje ministrantov z nadškofom Zoretom. Program oblikujejo sodelavci dekanije Zagorje, za spovedovanje bo poskrbela dekanija Kranj. Molitveni dan pripravlja Škofijska komisija za duhovne poklice.

Zaplaz

Molitveni dan za duhovne poklice s sloganom »Poklicani in poslani. Duhovni poklic – zreli sad krščanskega občestva« se bo na Zaplazu začel ob 9. uri. Na njem bo tudi škofijsko srečanje ministrantov, ki bodo imeli katehezo in delavnico o sodelovanju pri liturgiji. Ob 10. uri bo slovesno somaševanje vodil novomeški škof Andrej Glavan. Za spovedovanje med molitveno uro in mašo bo poskrbela dekanija Novo mesto.

Po maši bosta srečanje s škofom in skupinsko fotografiranje. Inf.: Boštjan Gorišek, škofijski referent za duhovne poklice in ministrante.

Petrovče



Jesenski romarski shod in molitveni dan za duhovne poklice se bosta v Petrovčah pri Celju začela ob 9. uri. V baziliki Marijinega obiskanja bo molitvena ura za duhovne poklice za celjsko škofijo, v Dominikovem domu pa srečanje za ministrante z novomašnikom Maticem Lesjakom. Slovesno mašo bo vodil škof Stanislav Lipovšek. Duhovno pripravo povezujejo s pobožnostjo prvega četrtka, prvega petka in prve sobote, zato po župnijah pripravljajo molitveno uro pred večerno mašo.

Turnišče

V župnijski cerkvi Marije vnebovzete v Turnišču bo molitveni dan za duhovne poklice za murskosoboško škofijo z začetkom ob 9. uri. Hkrati bo tudi letno srečanje molivcev rož živega rožnega venca. Mašo, pred katero bo molitvena ura, bo vodil murskosoboški škof Peter Štumpf. V Turnišču bo tudi srečanje ministrantov iz vseh župnij v škofiji.

Skupaj molimo za nove duhovne poklice, za velikodušen odgovor že poklicanih ter za svetost in stanovitnost vseh, ki so na klic v duhovništvo ali posvečeno življenje že odgovorili.

Foto: Tatjana Splichal , Andrej Praznik, Ivo Žajdela

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh