Zapri
Iskanje

Tvoj dar mi je ... mar

Za vas piše:
K. C.
Objava: 18. 12. 2014 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tvoj dar mi je ... mar

Tvoj dar mi je ... mar
Luč miru iz Betlehema se pred božičnimi prazniki širi po slovenskih domovih in tudi po državnih institucijah.

Luč miru je v sredo sprejel ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Luč miru iz Betlehema se pred božičnimi prazniki širi po slovenskih domovih in tudi po državnih institucijah. V sredo, 17. decembra, je zagorela pri večerni študentski maši v frančiškanski cerkvi na Tromostovju, nato pa jo je sprejel tudi nadškof Stanislav Zore.

Luč miru je z Dunaja v nedeljo že 24. leto zapored prispela v Slovenijo, sprejeli so jo na regijskih sprejemih, v teh dneh pa se širi po vsej državi. Skavti, ki so nosilci projekta, so skupaj s predstavniki sodelujočih organizacij luč v sredo, prinesli na policijo in na notranje ministrstvo, pri večerni študentski maši v Ljubljani pa je luč miru sprejel tudi ljubljanski nadškof Stane Zore.

Že v sredo sta luč miru na Generalni policijski upravi skupaj s policijskim vikarjem Janezom Novakom sprejela tudi vodja službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga, so zapisali na spletnih straneh policije. Špenga je ob tem po njihovih navedbah dejal, da luč opominja na temeljni smisel praznikov, to je poiskati mir v sebi in ga deliti z drugimi. Pečjak pa je pojasnil, da plamen sprejemajo "kot dar, da delamo dobro, ter z zavezo, da bomo vaše zaupanje ohranili tudi v naslednjem letu".

Danes, 18. decembra, pa bo luč miru sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. V ponedeljek sta luč že sprejela predsednik DZ Milan Brglez in predsednik vlade Miro Cerar.

Slogan letošnje akcije je Tvoj dar mi je ... mar. Prostovoljne prispevke bodo letos namenili za projekt Botrstvo, katerega namen je izboljšanje kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč.Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, razširila pa se je po vsej Evropi. Njen namen je, da bi luč na božični večer gorela v čim več družinah v vseh evropskih državah in jim prinašala mir. Nosilec akcije v Sloveniji je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa so Zveza tabornikov Slovenije – nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Fotografije: Tatjana Splichal

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh