Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ubogi duhovnik«

Za vas pišejo:
Roman Starc, Ajda Šegula
Objava: 29. 04. 2024 / 07:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 13:25
»Ubogi duhovnik«
Avguštin Roscelli. FOTO: Splet

»Ubogi duhovnik«

Sveti Avguštin Roscelli, duhovnik, redovni ustanovitelj »Nismo kristjani, če nismo združeni z Jezusom Kristusom; če nismo z njim popolnoma združeni v mislih in srcu. Poznati, ljubiti in posnemati Jezusa Kristusa mora biti glavna, pravzaprav edina predanost kristjana. Kaj torej iščemo drugje, ko pa imamo vse v Jezusu? Če resnično ljubimo Gospoda, moramo to ljubezen izkazovati z dejanji in jo uresničevati vsakokrat, ko se za to pojavi priložnost. Jezus Kristus je edini predmet večne ljubezni božanskega Očeta, zato mora biti tudi edini predmet naše ljubezni.«

Rojstvo: 27. julija 1818 v gorski vasici Bargone de Casarza v Liguriji na severu Italije.

Smrt: 7. maja 1902 v Genovi, glavnem mestu pokrajine Ligurije, Italija.

Družina: Bil je osmi otrok Dominika in Marije, roj. Gianelli. Družina je bila revna, obdelovali so nekaj zemlje, otroci pa so pasli drobnico.

Poklic: Maja 1835, ko je bil star 17 let, je bil v župniji misijon, ki ga je vodil Anton Marija Gianelli, poznejši škof v Bobbiu in svetnik. Misijon in pa srečanje z njim ga je dokončno prepričalo, da je poklican v duhovništvo.

Semenišče: S pomočjo različnih dobrotnikov je odšel študirat v Genovo. Leta priprav na duhovniško posvečenje so bila zaradi revščine težka in zahtevna, ohranjali pa so ga vztrajna volja, intenzivna molitev in pomoč dobrih ljudi.

Posvečenje: 19. septembra 1846 je bil v Genovi posvečen v duhovnika.

Pastorala: Sprva je bil vikar v okrožju S...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh