Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Učitelj ob izzivu novih časov'

Objava: 11. 10. 2011 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Učitelj ob izzivu novih časov'

Na Teološki fakulteti v Ljubljani prirejajo seminar prof. Tomislava Ivančića, svetovno priznanega teologa, ustanovitelja Skupnosti Molitev in beseda ter utemeljitelja hagioterapije.

Skupnost Molitev in beseda Slovenija v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani od petka, 14., do nedelje, 16. oktobra 2011, prireja seminar z naslovom 'Učitelj ob izzivu novih časov'. Seminar bo vodil prof. Tomislav Ivančić iz Zagreba, ki je svetovno priznani teolog, ustanovitelj Skupnosti Molitev in beseda ter utemeljitelj hagioterapije, terapevtske metode za zdravljenje človekove duhovne razsežnosti.

Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo profesor Ivančić prikazal novejša spoznanja in rezultate znanstvenih raziskav o človeku z vidika nevroloških, bioloških, fizikalnih, filozofskih in teoloških znanosti.

V prvem delu seminarja bo izpostavil duhovno dimenzijo človeka. Izpostavil bo dejstvo, da je človek prvenstveno človek zato, ker ima duhovno dušo. O tem govorijo današnji filozofi, teologi ter nevroznanstveniki. Predstavil bo aktualne izzive, ki jih znanstveno preučuje: kaj je duh, kaj je človekov duh v duhovni duši in kako deluje. V drugem delu seminarja bo predstavil ranjenost duše, v tretjem delu pa bo odgovarjal na vprašanji, kako se rane lahko diagnosticirajo in s kakšnimi terapijami se lahko (o)zdravijo.

Udeleženci seminarja bodo dobili odgovore na vprašanja, kot so: zakaj je učenec agresiven ali depresiven; zakaj posameznik lahko zavrača življenje in se želi ubiti ali zakaj mu ne gre dobro v šoli. Prof Ivančić bo spregovoril tudi o vzrokih negativnega vedenja učencev, njihove nemoči, iskanja, agresivnosti in kako se navedeni vzorci lahko uspešno zdravijo na duhovni ravni.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://mir-slo.si/index.php?id=01.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh