Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Udarec za vatikanski nogomet

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 31. 05. 2016 / 07:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Udarec za vatikanski nogomet

Žogobrci papeškega moštva »De Propaganda Fide« izgubili tekmo z redovno skupnostjo »Kristusovih legionarjev«.

Vatikanski nogomet je minuli konec tedna doživel »hud udarec«. V finalu najpomembnejšega turnirja za katoliške duhovnike, »Clericus Cup«, je ekipa papeškega semenišča »De Propaganda Fide« minulo soboto v Rimu izgubila tekmo z moštvom redovne skupnosti »Kristusovi legionarji«.



V zadnjih dveh letih je ekipa v vatikanskih barvah beli in rumeni kar dvakrat zapored osvojila naslov prvaka omenjenega turnirja. Odločitev v prid redovnega semenišča »Mater Ecclesiae« je padla po streljanju enajstmetrovk, kot so ob koncu tedna poročali italijanski mediji. V turnirju, ki ga je Italijanski športni center priredil že desetič, so se pomerile ekipe rimskih semenišč, prizorišče tekem pa je nogometno igrišče v neposredni bližini Vatikana.

Vatikan nima uradnega narodnega nogometnega moštva in ni član Svetovne nogometne zveze FIFA, zato se tudi ne udeležuje kvalifikacij za mednarodne turnirje, kakršen je denimo Evropski pokal. Ima pa neuradno ekipo navdušenih nogometašev, ki se redno udeležuje prijateljskih tekem proti inozemskim moštvom.

V vatikanski ekipi »De Propaganda Fide« igrajo predvsem afriški duhovniki in semeniščniki, ki študirajo v Rimu in bivajo v papeškem semenišču.

Zmagovalni pokal je najboljši ekipi izročil tajnik Papeškega sveta za laike, škof Josef Clemens, skupaj s še dvema duhovnikoma. Omenjeni papeški svet je eden izmed pokroviteljev nogometnega turnirja.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh