Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ugibanja o papeževem srečanju s Fidelom Castrom

Objava: 20. 02. 2012 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ugibanja o papeževem srečanju s Fidelom Castrom

‘Dokler je politična moč na Kubi v rokah bratov Raula in Fidela Castra, ne gre pričakovati kakršnih koli korenitih sprememb.’

Pet tednov pred nestrpno pričakovanim obiskom papeža Benedikta XVI. na Kubi (med 26. in 28. marcem) latinskoameriški mediji ugibajo o možnosti srečanja svetega očeta z nekdanjim kubanskim revolucionarnim vodjem Fidelom Castrom. Njun pogovor bi bil odvisen od zdravstvenega stanja dolgoletnega kubanskega oblastnika, je poročal časnik ‘La Prensa Grafica’ s sklicevanjem na vatikanske kroge.

Kubanski disident Oscar Elias Biset pa je v telefonskem pogovoru s predstavniki ameriškega kongresa papežev obisk kritično označil. Sicer je izrazil upanje, da bo ta obisk ‘kubansko ljudstvo duhovno podprl’, politično pa se mu zdi velika napaka. Biset je kritičen do dejstva, da na Kubi v zadnjih letih ni prišlo do kakršnih koli korenitih sprememb. Teh po njegovem mnenju tudi ne gre pričakovati, dokler je politična moč na Kubi v rokah bratov Raula in Fidela Castra.
Benedikta XVI. na Kubi pričakujejo 26. marca. Sveti oče naj bi med drugim obiskal Santiago de Cuba in Havano. Prvi in doslej edini papežev obisk je Kuba doživela leta 1998, ko je na socialistični otok odpotoval Janez Pavel II.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh