Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ujeta sem bila v hudičeve laži«

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 13. 09. 2023 / 09:22
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 11:24
»Ujeta sem bila v hudičeve laži«
Živa Dobrovoljc. FOTO: Osebni arhiv

»Ujeta sem bila v hudičeve laži«

20-letna Živa Dobrovoljc je najprej Božja hči. Aktivna je pri Katoliški mladini, oktobra pa začenja študij dietetike. Kot mnogi mladi je svojo identiteto iskala marsikje. Kako jo je našla?

»Moje iskanje se je tako kot pri večini začelo v začetku najstniških let. Takrat v nauk vere, ki mi je bil predan, nisem verjela. Ob koncu osnovne šole sem močno začela iskati, kdo sem in koliko sem vredna. Počutila sem se nevredno ljubezni. Verjela sem, da si bom ljubezen prislužila, če postanem dovolj lepa, bolj suha, pametnejša, če spremenim svoj karakter ... To se v glavi mladega dekleta zdi zelo smiselno. Včasih še vedno padem na iste laži.

Ta miselnost je pripeljala do tega, da sem pri 14 letih dobila anoreksijo, kmalu še bulimijo. Bulimija je bila pri meni ovita v še večji sram. Sebe res nisem ljubila. Želela sem se sama ozdraviti, ker pa nisem zdravila bistva, sem svojo bolečino začela mašiti z drugimi stvarmi. Zapadla sem v prakse new agea, kot so branje tarot in angelskih kart, joga, hodila sem na dušna branja svoje preteklosti, izvajala sem razne uroke. S temi praksami sem hudobnemu duhu odprla vrata v svoje življenje. V tem času nisem našla smisla za svoj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh