Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

UKC: narašča hospitalizacija mladih covidnih bolnikov

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 28. 09. 2021 / 08:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2021 / 09:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
UKC: narašča hospitalizacija mladih covidnih bolnikov
Za oskrbo mladih covidnih bolnikov je potrebnega več zdravstvenega kadra FOTO: Rawpixel/arhiv Družine

UKC: narašča hospitalizacija mladih covidnih bolnikov

Svet UKC Ljubljana se je včeraj seznanil z razmerami glede koronavirusne bolezni.

Kot poroča STA, po besedah novoimenovanega generalnega direktorja Jožeta Golobiča na pediatrični kliniki narašča število otrok, ki zaradi okužbe s koronavirusom in drugih respiratornih obolenj potrebujejo intenzivno nego, s tem pa narašča tudi potreba po več kadra, zato bodo morali v omenjeni ustanovi kmalu razmišljati o omejitvi elektivnih programov.

Za oskrbo mladih covidnih bolnikov je potrebnega več zdravstvenega kadra, ki pa ga zato začenja zmanjkovati pri izvajanju rednih zdravstvenih programov. V UKC Ljubljana so posledično znova pred dilemo, v kolikšni meri začasno omejiti elektivne programe, da bodo lahko pokrili vsa delovna področja.

V UKC Ljubljana so znova pred dilemo, v kolikšni meri začasno omejiti elektivne programe, da bodo z zaposlenimi lahko pokrili vsa delovna področja.

Zanekrat pa še ni na voljo podatkov, ali bo za zdravljenje covidnih bolnikov treba odpirati dodatne oddelke. Danes je predviden redni sestanek z ministrstvom za zdravje, na katerem bodo bolnišnice uskladile svoje potrebe.

V UKC Ljubljana so še navedli, da njihova ustanova »po sklepu ministrstva za zdravje v tej fazi epidemije zagotavlja 100 akutnih (25 odstotkov vseh slovenskih posteljnih kapacitet) in 45 intenzivnih postelj (38 odstotkov vseh slovenskih posteljnih kapacitet). Kljub prerazporeditvam kadra na delo v covidnih oddelkih elektivni program sicer deluje, vendar v manjšem obsegu, ko bi si želeli.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh