Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrajinski predsednik Zelenski govoril s papežem Frančiškom

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 22. 03. 2022 / 12:59
Oznake: Nemiri, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2022 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ukrajinski predsednik Zelenski govoril s papežem Frančiškom
Volodimir Zelenski med pogovorom s papežem Frančiškom. FOTO: Urad predsednika Ukrajine/Twitter

Ukrajinski predsednik Zelenski govoril s papežem Frančiškom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na Twitterju sporočil, da je prek videoklica govorili s papežem Frančiškom.

Ukrajinski predsednik je Svetemu očetu predal informacije o težkih humanitarnih razmerah ter o blokiranju koridorjev za reševanje civilistov s strani ruske vojske. Kot je zapisal, je papežu izrazil željo po posredniški vlogi Svetega sedeža za končanje trpljenja ljudi.

Zelenski se je papežu Frančišku zahvalil tudi za molitve za Ukrajino in za mir, je še zapisal.

Zelenski nagovoril italijanski parlament

Pogovor s papežem je Zelenski omenil tudi v nagovoru v italijanskem parlamentu. »Razumem, da si želite miru. Razumem, da se morate braniti, vojaki in civilisti branite svojo državo, vsi se branite,« je po besedah ukrajinskega predsednika dejal papež. Zelenski pa je papežu odvrnil, da so Ukrajinci prijeli za orožje, »ko so videli zlo njihovega sovražnika, kakšno opustošenje povzroča

Zelenski je v italijanskem parlamentu povedal, da je bilo v ruskem konfliktu ubitih najmanj 117 otrok, na tisoče je ranjenih, uničenih je na deset tisoče družin in milijone zapuščenih domov. »In vse se je začelo z eno osebo,« je po poročanju Catholic News Agency dejal Zelenski.

Informacijo potrdilo ukrajinsko veleposlaništvo pri Svetem sedežu

Papež Frančišek je znova izrazil vso podporo ukrajinskemu narodu in zagotovil, da so njegove molitve in prizadevanja usmerjena za čim prejšnje končanje vojne. Informacijo je potrdil tudi ukrajinski veleposlanik pri Svetem sedežu Andrii Yurash. Po njegovih navedbah, je Zelenski papežu ponovno izrekev vabilo na obisk.

Nazadnje sta se sogovornika slišala tretji dan ruske invazije na Ukrajino, 26. februarja, ko je papež Frančišek ukrajinskemu predsedniku izrazil globoko žalost nad tragedijo, ki se dogaja v Ukrajini. Zelenski pa je že takrat dejal, da Ukrajinci čutijo duhovno podporo njegove svetosti.

Nalaganje
Nazaj na vrh