Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umetniki so ustvarjali za tujce

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 08. 2014 / 10:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umetniki so ustvarjali za tujce

Umetniki so ustvarjali za tujce

Likovna dela so na Sinjem vrhu razstavljena do 15. septembra, lahko jih tudi že kupite ali rezervirate.

Vabljeni na razstavo na Sinji vrh.

Minuli teden so se na Sinjem vrhu nad Ajdovščino zbrali umetniški zakonski pari, ki so ustvarili 48 slik v vrednosti 36.000 evrov. Med samo kolonijo in ob dnevu odprtih vrat so se jim pridružili še strokovni sodelavci, udeleženci preteklih kolonij in ljubiteljski slikarji, ki so darovali 110 likovnih del. Tako je nastalo 158 likovnih del v skupni vrednosti skoraj 50.000 evrov.

Letos je Škofijska karitas Koper je od 18. do 22. avgusta 2014 pripravila že 20. mednarodno likovno kolonijo Umetniki za karitas. Do zdaj je na njej ustvarjalo že več kot 1300 umetnikov, nastalo pa je več kot 2000 likovnih del, od katerih je večina že prodana. Za letošnje vodilo kolonije in prodajnih razstav so izbrali citat iz Matejevega evangelija (Sodba ob koncu časov) »Tujec sem bil in ste me sprejeli!«.


Udeležence kolonije sta predstavili voditeljica projekta Jožica Ličen, ki se je vsakemu posebej zahvalila za sodelovanje in mu podarila svečko in priznanje, ter likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Umetnike je gostil Hieronim Vidmar.

Vabljeni na tisoč metrov visok Sinji vrh, od koder je razgled do morja in kjer bodo likovna dela razstavljena do 15. septembra, lahko jih tudi že kupite ali rezervirate. Nato se bodo podala na prodajne razstave po Sloveniji in tujini, romala bodo tudi v Rim. V sredo, 20. avgusta je Jože Bartolj, kulturni urednik na Radiu Ognjišče, vodil pogovor o umetnosti in dobrodelnosti, v četrtek, na dan odprtih vrat, pa so se udeležencem pridružili še drugi ustvarjalci in ljubitelji umetnosti.


Razstavo je odprl koprski škof Jurij Bizjak, zbrane pa je nagovoril tudi ravnatelj Škofijske karitas Koper, Matej Kobal.


Fotografije: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh