Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Umik kristjanov iz Egipta ogroža tamkajšnjo prihodnost’

Objava: 15. 02. 2012 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Umik kristjanov iz Egipta ogroža tamkajšnjo prihodnost’

Tiskovni predstavnik katoliške Cerkve v Egiptu, p. Greiche, je na simpoziju v Rimu pojasnil, da brez udeležbe kristjanov na vzhodu ne bo napredka.

‘Umik kristjanov iz politike’ v Egiptu pomeni ‘ogroženost za tamkajšnjo prihodnost’, je pojasnil tiskovni predstavnik katoliške Cerkve v Egiptu, p. Rafic Greiche, na simpoziju Italijanske katoliške akcije z naslovom ‘Evropa v novem sredozemskem kontekstu’ v Rimu. Na Orientu ne bo pravega napredka, če tudi s strani kristjanov ne bo ‘pozitivne in konstruktivne udeležbe’ v politiki, je izjavo p. Greicheja v svoji oddaji navedla ustanova Pro Oriente.

Tiskovni predstavnik je izrazil svojo zaskrbljenost o prevladujoči politični vlogi islamistov v severnoafriških deželah. Kot je dejal, je za kristjane to izjemno težak čas, toda tudi islamisti želijo preseči zaostajanje območja, zato je potrebno tesno sodelovanje v boju proti revščini, nepismenosti in boleznim, ter skupno zavzemanje za pravičnost in svobodo žensk.

Na področju izobraževanja in zdravstva so kristjani predvsem v Egiptu že dokazali svojo velikodušnost, obenem pa morajo nenehno zagovarjati svojo svobodo vesti, svobodo, da živijo in oznanjajo svojo vero. Le tako se lahko uresniči vodilo enakosti vseh državljanov.

V svojem pregledu o poteku ‘Arabske pomladi’ je p. Greiche prepričan da so tako Združene države Amerike kot tudi Evropska zveza zagrešile celo vrsto strateških napak.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh