Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je dr. Drago Klemenčič

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 02. 02. 2017 / 10:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrl je dr. Drago Klemenčič

Umrl je dr. Drago Klemenčič

Pogreb nekdanjega urednika Družine bo v soboto.

Na praznik Gospodovega darovanja v templju, 2. februarja, je sklenil daritev svojega življenja primorski duhovnik dr. Drago Klemenčič, dolgoletni snovalec in urednik tednika Družina ter verskega programa nacionalne televizije.

Pogreb bo, kot je v imenu koprskega škofa Jurija Bizjaka sporočil vikar za pastoralo Slavko Rebec, v soboto, 4. februarja, v Stomažu. Od 9. ure bo pokojni ležal v župnijski cerkvi v Stomažu. Ob 14. uri bo sveta maša in nato pokop.

»Zahvaljujmo se v molitvi Bogu za zvestobo, pogum, iznajdljivost in veselje rajnega brata ter zanj in njegove domače prosimo Božjega usmiljenja in milosti,« je še zapisal vikar Rebec v spomin človeka, ki je bistveno zaznamoval prelomno obdobje tednika Družina v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja.

Njegova osebna zgodba, ki so jo bralci Družine lahko podrobneje spoznavali ob njegovem življenjskem in duhovniškem jubileju, v veliki meri ponazarja spreminjanje slovenske družbe, ki je iz popolne marginalizacije, tudi preganjanja vsega verskega v javnem prostoru postopoma prehajala k uresničevanju verske svobode, kakor jo poznajo demokratične družbe.


Drago Klemenčič (na levi) v pogovoru s škofom Pogačnikom.

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh