Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je Gabriele Amorth

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 09. 2016 / 06:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl je Gabriele Amorth

Oče Amorth je bil najbolj znan vatikanski eksorcist.

V starosti 91 let je umrl oče Gabriele Amorth, verjetno najbolj znan eksorcist na svetu, so minuli konec tedna poročali italijanski mediji.

Oče Amorth, čigar je ime se je pogosto pojavljalo na naslovnicah zunaj rimske škofije, kjer je deloval kot uradni eksorcist, je po navedbah časnika Corriere della Sera zadnjih nekaj tednov zaradi težav s pljuči preživel v bolnišnici.



Rodil se je 1. maja 1925 v Modeni, leta 1947 pa se je pridružil Družbi sv. Pavla v Albi in leta 1951 v Rimu prejel duhovniško posvečenje. Leta 1985 ga je kardinal Ugo Poletti imenoval za eksorcista rimske škofije. Oče Amorth je bil vse življenje navdušen mariolog in je urejal katoliški mesečnik z naslovom Madre di Dio (Božja Mati), bil pa je tudi član Mednarodne marijanske papeške akademije.

Gabriele Amorth je v življenju opravil okoli 70.000 eksorcizmov, ob čemer je obred pogosto moral ponavljati pri istih osebah. Napisal je več knjig o svojem delovanju, med drugim Izganjalčeva pripoved, Memoirs of an Exorcist: My Life Fighting Satan (Izganjalčevi spomini: moje življenje v boju s satanom), An Exorcist: More Stories (Nove izganjalčeve zgodbe) in An Exorcist Explains the Demonic: The Antics of Satan and His Army of Fallen Angels (Izganjalec o demoničnosti: norčije satana in njegove vojske padlih angelov).

Vedno je govoril, da se boj proti zlu začenja v družini. Vzrok, zakaj mnogi posamezniki postanejo zli, je pogosto v tem, da toliko mladih »v življenju ne pozna svetosti, kaj pomeni biti otrok«, posledično pa ne vedo, kako biti dober oče ali dobra mati, je pojasnjeval oče Amorth.

Leta 1991 je ustanovil Mednarodno združenje eksorcistov.

8. septembra letos je prejel »medaljo osvobajanja«, ki mu jo je podelila rimska prefektinja Paola Baseline, v navzočnosti ministrice za obrambo, Roberte Pinotti, za odločilno vlogo, ki jo je odigral kot katoliški partizan v boju proti fašistom ob koncu druge svetovne vojne.

Zelo dejaven je bil tudi po vojni, predvsem kot član Katoliške akcije, mladinskega gibanja krščansko-demokratske stranke.

Vir: www.aleteia.org / STA
Foto: arhiv Družine

Preberite tudi:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/%C2%BBbog-bo-mogocno-razodel-svoj-obstoj%C2%AB

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/%C2%BBisis-je-satan%C2%AB

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/15.04.2008-2

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh