Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je p. Bertrand Kotnik

Objava: 03. 02. 2009 / 11:09
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl je p. Bertrand Kotnik

V torek, 2. februarja, je v zgodnjh jutranjih urah v redovni hiši šolskih sester v Velikovcu (Avstrija) v 95.letu starosti umrl frančiškan p. Bertrand Kotnik. Pogreb pokojnega patra bo v četrtek, 5. februarja, ob 14.30 na pokopališču pri sv. Rupertu v Velikovcu. Sv. mašo bo daroval provincialni minister slovenske frančiškanske province p. Viktor Papež.

P. Bertrand Kotnik je bil rojen 12. decembra 1913 v župniji Rožek. Po končani osnovni šoli v Rožeku je obiskoval gimnazijo v Celovcu ter v Italiji, po maturi pa je vstopil v frančiškanski red in v Ljubljani zaključil študij teologije. Novo mašo je daroval leta 1936. Kot kaplan je deloval v Ljubljani, Mariboru, Podgorju in Beljaku. Po vojni je več kot dvajset let deloval v Združenih državah Amerike, v Lemontu in New Yorku, zatem pa do svoje smrti v svoji ožji domovini.
Na avstrijskem Koroškem je bil p. Bertrand Kotnik ugleden slovenski kulturnik, dober poznavalec in raziskovalec Baragovega življenja in pisec več etnoloških knjig, ki so izšle pri Celovški Mohorjevi.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh