Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla, da bi otrok preživel

Objava: 11. 07. 2012 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrla, da bi otrok preživel

Chiara Petrillo se je odpovedala zdravljenju, ki bi lahko škodovalo njenemu nerojenemu otroku.

Pred dnevi je umrla Italijanka Chiara Petrillo. Za 28-letnico je bil usoden rak. Chiara bi lahko preživela, če bi se odločila za zdravljenje, ki pa bi poškodovalo njenega takrat še nerojenega otroka. Odločila se je, da raje umre sama in pred smrtjo rodila popolnoma zdravega Francesca.

Francesco je tretji otrok Chiare in njenega moža Enrica. Pri prvi hčerki so strokovnjaki že pred porodom odkrili motnje in zakonca Petrillo spodbujali k splavu. Odločila sta se za življenje. Maria je po rojstvu živela le še pol ure, a sta jo v tem času krstila, ji izkazovala ljubezen in po smrti za njo žalovala. Tudi drugi otrok Petrillovih, David, je umrl kmalu po rojstvu.

Katoliška moralna teologija pravi, da ni nikoli sprejemljivo ubiti človeka, tudi če s tem pomagaš drugemu. Če se torej mati odloči, da bo svojemu življenju dala prednost pred otrokovim in ga zato ubila, prekrši ta moralni zakon. Drugače pa je v primeru, ko se mati odloči za svoje zdravljenje brez namena škodovati nerojenemu otroku. Morda se komu zdi to dvoje težko ločiti. Chiara s tem ni imela težav, saj je raje sama umrla, da bi otrok preživel.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh