Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla je »mati Angelica«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 03. 2016 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrla je »mati Angelica«

Ameriška redovnica, ustanoviteljica medijske mreže EWTN, je dočakala 92 let, k Stvarniku je odšla na velikonočno nedeljo.

Na letošnjo velikonočno nedeljo je v starosti 92 let umrla »mati Angelica«, ustanoviteljica ameriške katoliške televizijske mreže EWTN, ki je več let trpela za posledicami hude kapi.



Redovnica klarisa je televizijsko mrežo Eternal Word Television Network ustanovila leta 1981, njen projekt pa je odtlej zrasel v eno največjih verskih medijskih podjetij na svetu, ki upravlja televizijske in radijske postaje, spletne strani in založniške hiše v številnih državah.

Mati Angelica se je rodila kot Rita Rizzo 20. aprila 1923 v mestu Canton v ameriški zvezni državi Ohio. Redu klaris se je pridružila leta 1944 v Clevelandu.

Leta 1961 je ustanovila samostan »Naše angelske Gospe« v Alabami in nekaj let kasneje pričela s snemanjem verskih serij. Leta 1971 je prvič predstavila svoj radijski program, radijsko delo pa je kmalu vodilo tudi v televizijske vode in mater Angelico privedlo do ustanovitve televizijske mreže EWTN. Njena televizijska mreža je doživela izjemen uspeh na področju, kjer so drugi poskusi, pogosto povezani z večjimi denarnimi darovi, neslavno propadli.

Mati Angelica je vodstveni položaj v podjetju zapustila leta 2000, naslednje leto pa utrpela hudo kap.

Kot je za ameriško katoliško agencijo CNA, prav tako v lasti podjetja EWTN, povedal Carl Anderson, vrhovni Kolumbov vitez, »mati Angelica po prehodu v večno življenje zapušča dediščino svetosti in predanosti novi evangelizaciji, ki naj bo v navdih nam vsem. V čast mi je, da sem poznal mater Angelico in da sem ji lahko pomagal v prvih dneh po ustanovitvi mreže EWTN. Z leti se je najin odnos bogatil in Kolumbovi vitezi danes pri pomembnih projektih redno sodelujejo z EWTN.«

Vir: Vatican Radio
Foto: VR

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh