Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naomi Osaka v pomoč Haitiju

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 15. 08. 2021 / 13:17
Oznake: Družba, Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2021 / 06:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naomi Osaka v pomoč Haitiju
Teniška igralka bo zaslužek s prihajajočega turnirja namenila pomoči potrebnim na Haitiju. FOTO: CP24, Twitter

Naomi Osaka v pomoč Haitiju

Oče teniške igralke Naomi Osaka, ki sicer v tenisu tekmuje pod japonsko zastavo, je Haitijec, zato bo v pomoč žrtvam silnega potresa, ki je včeraj stresel Haiti, namenila denarna sredstva.

Oče teniške igralke Naomi Osaka je po rodu Haitijec, zato je igralko nesreča, ki je včeraj prizadela otok, tudi osebno pretresla. Sporočila je, da bo sredstva, ki jih bo zaslužila z odprtim turnirjem Western & Southern Open naslednji teden, namenila žrtvam tokratnega potresa.

Včeraj je Haiti stresel silovit potresni sunek z magnitudo 7,2. Po zadnjih podatkih naj bi umrlo že 724 ljudi, 2800 je ranjenih, veliko je pogrešanih.

Prvemu potresnemu sunku je včeraj zjutraj je sledilo več popotresnih, od katerih je imej najmočnejši magnitudo 5,2. Potres so čutili tudi v Dominikanski republiki, ki s Haitijem deli otok Hispaniola. Žarišče potresa je bilo na JZ delu na globini 10 km v okolici mesta Petit Trou de Nippes. Sprva so izdali tudi opozorilo o nevarnosti cunamija, a tega k sreči ni bilo, gmotna škoda je velika.

Reševalci pod ruševinami iščejo preživele, bolnišnice na prizadetih območjih so polno zasedene. Na Haitiju so razglasili izredne razmere, ki bodo trajale mesec dni, prebivalce pa pozval k solidarnosti, poroča STA.

Haiti pogosto žrtev potresov

Haiti, najrevnejšo državo na zahodni polobli, pogosto stresejo močni potresni sunki. Država si še vedno ni opomogla po rušilnem potresu leta 2010 z magnitudo 7,0, v katerem je umrlo okoli 200.000 ljudi, več kot 300.000 jih je bilo poškodovanih, okoli milijon ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Škodo so ocenili na osem milijard dolarjev.

Poleg naravnih nesreč državo pretresajo tudi nenehne politične in varnostne krize, zaradi česar je ob takšnih nenadnih nesrečah velikih razsežnosti okrnjena tudi pomoč prebivalstvu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh