Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Univerza na Primorskem po novem upravlja Akvarij Piran

Za vas piše:
M. M.
Objava: 11. 01. 2022 / 07:34
Oznake: Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2022 / 07:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Univerza na Primorskem po novem upravlja Akvarij Piran
Pogodbo so podpisali (z leve proti desni): ravnatelj Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran Borut Butinar, ministrica dr. Simona Kustec in rektorica Univerze na Primorskem dr. Klavdija Kutnar. FOTO: MIZŠ

Univerza na Primorskem po novem upravlja Akvarij Piran

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da so v imenu vlade Akvarij Piran predali v brezplačno upravljanje Univerzi na Primorskem. Nepremičnina z opremo je vredna več kot dva milijona evrov.

»V primeru prenosa gre za odlično sodelovanje srednje šole in Univerze na Primorskem ter Občine Piran. To je primer odločnega glasu za sodelovanje za namene podpore izobraževanju in raziskovanju,« je ob podpisu pogodbe poudarila ministrica.

Upravljanje še kakovostnejše

Kustečeva je ob tem dodala: »Veseli me, da bo akvarij kot do sedaj ostal odprt za obiskovalce, način upravljanja pa bo z današnjo odločitvijo še kakovostnejši in sodobnejši. Ta odločitev na ravni vlade izraža tudi podporo centru znanosti Univerze na Primorskem.«

Ogled akvarija po podpisu pogodbe. FOTO: MIZŠ

Eden od stebrov univerzitetnega centra

Akvarij Piran je predviden kot eden izmed stebrov novega univerzitetnega centra, namenjen izvajanju visokošolske in raziskovalne dejavnosti glede varstvene biologije morja, varstva narave, ekologije in populacijske biologije, rabe habitatov, vpliva antropogenih motenj v morskih ekosistemih, populacijske in varstvene genetike, so ob tem še zapisali na šolskem ministrstvu.

Kupi v trgovini

Kakor kapljica v morje
Svetniki
8,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh