Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upanje v izgradnji

Objava: 17. 11. 2014 / 12:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Upanje v izgradnji

V nedeljo, 16. novembra, se je začel teden zaporov. Namen tedna je molitev in ozaveščanje o potrebah zapornikov in njihovih svojcev, žrtev kaznivih dejanj, delavcev v zaporu ...

V molitvi se bomo spomnili tudi žrtev kaznivih dejanj. Fotografija je ilustrativna. Foto: Tatjana Splichal

V nedeljo, 16. novembra, se je začel teden zaporov. Namen tedna je molitev in ozaveščanje o potrebah zapornikov in njihovih svojcev, žrtev kaznivih dejanj, delavcev v zaporu in vseh, ki skrbijo zanje, so zapisali na spletni strani Centra Ecce, ki organizira molitev. V tednu zaporov sodelujejo predstavniki različnih krščanskih organizacij.

Vsak dan bo molitev za drugačen namen: v ponedeljek molijo za vse, ki delajo v zaporu, v torek za zapornike, v sredo za žrtve kaznivih dejanj, v četrtek za vse, ki delujejo v kazenskopravnem sistemu, v petek se bodo spomnili na svojce zapornikov in njihovih žrtev, sobota pa bo namenjena molitvi za vse skupnosti. Slogan tedna zaporov je Upanje v izgradnji. Organizatorji tedna zaporov v Angliji so pripravili video, ki povzema letošnje sporočilo. Kratek video je podnaslovljen v slovenščini in prinaša tudi nekaj informacij, povezanih s slovenskimi razmerami.

Vabljeni ste, da vsak dan tedna zaporov molite po namenu posameznega dne in se hkrati vprašate, ali lahko storite kakšno, četudi le eno stvar kot posameznik ali skupnost, ki bi bila v podporo kateri izmed zgornjih skupin.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh