Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Usmiljenje je več kot le čustvo«

Objava: 10. 06. 2013 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Usmiljenje je več kot le čustvo«

Po včerajšnji molitvi angelovega češčenja je papež Frančišek vernike pozval, naj se ne bojijo približati Jezusu, ki ima usmiljeno srce.

Usmiljenje v krščanskem smislu je po papeževih besedah več kot le preprosto čustvo, pač pa je moč, ki ljudem daje življenje, kot je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru po včerajšnji molitvi angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Bog je 'čisto usmiljenje' in kdor Bogu razodene svoje grehe, temu Stvarnik vedno znova odpušča, je prepričan Frančišek. Bog se človeške stiske usmili na enak način kot mati bolečine svojega otroka.


Kot simbol Božjega usmiljenja je papež izpostavil Srce Jezusovo, ki ga častimo v ljudski pobožnosti. Srce Jezusovo ni nekakšen domišljijski simbol, pač pa nekaj resničnega, kar predstavlja vir, 'iz katerega vre odrešenje za celotno človeštvo', je izpostavil sveti oče. Mesec junij je v katoliški Cerkvi po izročilu posvečen češčenju Srca Jezusovega, omenjeni praznik pa smo obhajali minuli petek.

V središču češčenja Srca Jezusovega, prazniku, ki je svoj preporod doživel v 19. stoletju, je prebodeno Jezusovo Srce na križu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh