Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspešna 72-urna socialna akcija nemške mladine

Objava: 12. 05. 2009 / 08:58
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Uspešna 72-urna socialna akcija nemške mladine

Potekala je pod geslom ‘Pošiljajo nas nebesa’

Uspešna 72-urna socialna akcija nemške mladine

Potekala je pod geslom ‘Pošiljajo nas nebesa’
Po vzoru avstrijske katoliške mladine so pred kratkim tudi v Nemčiji izpeljali 72-urno socialno akcijo, ki se je zaključila minulo nedeljo z živopisnim slavjem v 14 nemških škofijah. Izvajalci so jo označili za ‘največjo nemško katoliško mladinsko socialno akcijo’, potekala pa je pod geslom ‘Pošiljajo nas nebesa’. Zveza nemške katoliške mladine, ki je 72-urno akcijo priredila, je z rezultatom izredno zadovoljna. Po njenih podatkih je 100.000 mladih na več kot 3000 mestih darovalo preko 7,2 milijona delovnih ur za različne socialne, ekološke in medkulturne projekte.

S tem so, kot pravijo, pokazali, da je dobrodelnost lahko zabavna, saj s tovrstnimi akcijami pridobijo tako mladi kot celotna družba. Ljudje se lahko na lastne oči prepričajo, da mladim ni le do popivanja in nasilnih računalniških igric.

Raznolikost projektov je bila zares velika. Udeleženci so lahko izbirali med pomočjo starejšim, pa organizacijo medkulturnih prireditev, pogozdovanjem, in celo ustvarjanjem biotopov.Po celotni Nemčiji so z okoli 25.000 litri barve ozaljšali zidove, pri urejanju otroških igrišč pa so prekopali na tisoče ton proda, gramoza in zemlje.

Nekatere akcije so se odvijale tudi v tujini; tako je prijateljsko združenje Krščanske delavske mladine iz Rottenburga in Stuttgarta organiziralo obnovo otroškega vrtca v Ugandi. V Jeruzalemu so se mladi zavzeli za prezidavo dela mestnega središča. Mladi iz Thüringena so v Romuniji pomagali pri obnovi centra za poklicno usposabljanje.

V akciji so se mladi v sedmih nemških zveznih deželah lotili 3000 socialnih in ekoloških projektov. Prireditelji pa zdaj svarijo pred denarnimi prikrajšavami mladinskega dela. Moralo bi biti nasprotno, pravijo. Če se razvije kakršnokoli sodelovanje, bodo morali tako politiki kot tudi Cerkev izboljšati pogoje. Podpora s strani politikov je bila ves čas prisotna. Zdaj pa v Zvezi nemške katoliške mladine upajo, da bo pripravljena na pomoč priskočiti tudi naslednja vlada.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh