Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspešna duhovnost na Instagramu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 07. 2016 / 08:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Uspešna duhovnost na Instagramu

Frančišku na družbenem omrežju trenutno sledi skoraj tri milijone ljudi.

Papež Frančišek na družbenem omrežju Instagram očitno nagovarja s svetimi in človeškimi podobami. Fotografije, ji izražajo duhovnost, bližino in druženje, so deležne največjega števila komentarjev, je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil prefekt novega vatikanskega tajništva za medije, Dario Edoardo Vigano: »Očitno je to posebej cenjeno.« Ob tem je Vatikan kljub nasprotnim priporočilom Instagrama sprejel odločitev, da bo na fotografskem in video portalu objavljal duhovne fotografije.



Papeški račun z imenom @franciscus na družbenem omrežju Instagram, ki ga upravljajo sodelavci vatikanskega tajništva za komunikacije, je bil odprt 19. marca letos in je med uporabniki zelo hitro postal izjemno priljubljen. Trenutno objave svetega očeta spremlja skoraj tri milijone ljudi po vsem svetu.

Novo vatikansko tajništvo za medije je papež Frančišek ustanovil pred letom dni, kot del reforme rimske kurije. Nov vatikanski urad pod vodstvom Viganoja naj bi v prihodnjih letih v sebi združil različne vatikanske medijske ustanove, med katerimi so denimo Radio Vatikan, časnik Osservatore Romano, televizijska hiša CTV, medijski svet in tiskarna.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh