Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utrinki s predstavitev knjig v letu 2013

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 20. 12. 2013 / 11:12
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Utrinki s predstavitev knjig v letu 2013

Utrinki s predstavitev knjig v letu 2013

V letu 2013 smo pripravili zelo zanimive predstavitve knjig, ki so bile pravi kulturni in družabni dogodki.

V letu 2013 smo pripravili zelo zanimive predstavitve knjig, ki so bile pravi kulturni in družabni dogodki. Pobrskajte z nami po spominih na lepe trenutke!



Linda Jarosch: Vidim se v tebi

Kamorkoli s predavanjem ali seminarjem pride Linda Jarosch, je pravi magnet za ženske vseh generacij. Nič drugače ni bilo v Sloveniji, ko je Jaroscheva (na fotografiji v rdečem suknjiču) 15. in 16. maja na treh prireditvah v Ljubljani in Mariboru svoje izkušnje hčere, žene in matere delila s številnimi Slovenkami.




Marija Stanonik (ur.): Stare slovenske molitve

Knjigo Stare slovenske molitve je uredila priznana etnologinja Marija Stanonik. O knjigi na vseh predstavitvah govori z velikim žarom.





Pindar: Slavospevi in izbrani fragmenti

Pindarja in njegove slavospeve sta na literarnem večeru v galeriji Družina 20. junija predstavila Brane Senegačnik, prevajalec Slavospevov in izbranih fragmentov, in urednik knjige David Movrin. Ob zvokih harfe je Pindarjeve slavospeve prebiral igralec Pavle Ravnohrib.





Recepti sestre Nikoline

V gostilni Jezeršek je 5. septembra s. Nikolina Rop predstavila prenovljeno kuharsko knjigo receptov. To je že osma knjiga receptov s. Nikoline pri založbi Družina od leta 1997, ko je s. Nikolina v tedniku Družina objavila prve recepte. Udeleženci predstavitve so poskusili številne dobrote, ki jih je pripravila s. Nikolina, dobili njen avtogram v svoj izvod Receptov in prejeli predpasnik, kakršnega nosi s. Nikolina.





Sheila M. Kippley: Dojenje

Po maši za mamice z dojenčki in malčki v kapeli Antonovega doma na Viču v Ljubljani so 8. maja mamice prisluhnile Ani Pavec (na fotografiji desno), ki je predstavila knjigo Dojenje, dar tvojemu dojenčku. Svežina knjige je po mnenju Ane Pavec, prevajalke in svetovalke za dojenje, v tem, da prinaša spodbudo za dojenje, čeprav ga v praksi naša družba podpira le v najbolj zgodnjem obdobju po rojstvu.





Loredana Frescura, Marco Tomatis: Kaj sploh veš o ljubezni

Dijakinje in dijaki 2.c Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani so 16. oktobra namesto ene ure pouka prisluhnili predstavitvi knjige Kaj sploh veš o ljubezni. Na predstavitvi sta prevajalka in profesorica Mateja Gomboc ter šolska svetovalna delavka Maja Turšič spregovorili o tem, kaj smo pripravljeni narediti, da bi bili ob ljubljeni osebi in da bi spadali med priljubljene vrstnike; kaj mladostniku pomeni družina; kako se odzvati na (telesno in psihično) nasilje med vrstniki …





Tri knjige papeža Frančiška

18. julija je kardinal Franc Rode v galeriji Družina predstavil tri knjige o papežu Frančišku, ki jih je letos izdala založba Družina: 1) »Jorge Mario Bergoglio: Frančišek – življenje, ideje, misli« avtorja Andrea Torniellija, ki je kot prva izšla v aprilu; 2) »Frančišek – papež s konca sveta« avtorja Thomasa J. Craughwella, izšla je v začetku junija, in 3) »Odprt um, verujoče srce«, ki jo je papež napisal še kot kardinal Jorge Mario Bergoglio. Vse tri ponujajo bralcu ne samo odličen vpogled v osebnost novega pastirja Cerkve, temveč ga uvajajo v povsem nov utrip, s katerim sedaj bije njeno srce.





Anselm Grün v Prlekiji

V dneh, ko je sv. Martin po pregovoru spremenil vodo v vin' (16. in 17. november), je slavni p. Anselm Grün (njegove knjige so prevedene v 32 jezikov, prodanih je 14 milijonov izvodov) v Prlekiji predstavil svojo novo knjigo v slovenskem jeziku Vino, darilo neba in zemlje. Udeleženci predstavitve so z njim v Radgonski kleti degustirali vina, srečanje s p. Anselmom pa je bilo tudi v zavodu Marianum v Veržeju. V nedeljo je vodil somaševanje na slovenskem Jeruzalemu.





Naše knjige v tujih jezikih

Da so knjige založbe Družina privlačne in primerne tudi za bralce v drugih državah, dokazujejo tri naše knjige, ki so letos izšle na Hrvaškem in v Franciji. V hrvaščino sta prevedeni Iščemo vrednote duhovnika Karla Gržana in Matic in Meta vsepovsod Mateje Gomboc. Francosko govoreči otroci pa sedaj lahko prebirajo zgodbo Marije Krebelj Skrivnost za zlatimi vratci, ki prek Lučke, lika večne lučke, razkriva skrivnost evharistije. Izšla je pri založbi Éditions de l'Emmanuel, kjer je izšla tudi knjiga Aleka Zwittra Sv. Pavel za nepopolne.




Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh