Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uživali na belih strminah, po koncu zahvala brezjanski Mariji

Za vas piše:
Špela Bošnjak
Objava: 18. 01. 2024 / 07:45
Oznake: Mladi, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2024 / 08:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uživali na belih strminah, po koncu zahvala brezjanski Mariji
Za krasne smučarske užitke so se na koncu zahvalili Mariji na Brezjah. FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

Uživali na belih strminah, po koncu zahvala brezjanski Mariji

Minuli konec tedna, med 12. in 14. januarjem, smo se študentje Univerzitetne župnije Maribor skupaj odpravili na bele strmine v Nassfeld v sosednjo Avstrijo. Iz Maribora smo v petek odšli že v zgodnjih jutranjih urah in se okoli 11. ure že podali na bele strmine, kjer smo uživali do nedelje.

Stanovali smo v ljubkih apartmajih. Apartmajsko naselje je bilo postavljeno nekoliko v hrib, tako smo se vsak dan lovili, da nismo kje padli na teh zasneženih potkah. Med lesenimi hiškami je bilo kot v pravljici. Ob večerih, po povratku s smučanja, smo z veseljem izkoristili savno in bazen.

FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

Na voljo je bilo 110 kilometrov prog. Posedali smo na terasah kavarn na smučišču, kjer smo za trenutek nabrali moči za naprej, kar je bila tudi priložnost, da smo lahko uživali v zimskem soncu.

FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

V vseh treh dneh nismo imeli niti kančka slabega vremena in smo skupaj uživali v trenutkih smeha in v športnem udejstvovanju. Da pa ne bo kdo mislil, da smo bili lačni, lahko potrdimo, da smo obilo in dobro jedli. Vsak večer pa smo se zbrali tudi v molitvi in se Njemu zahvalili za čudovite trenutke preživete na belih strminah in v družbi prijateljev.

Smuči na rame in v hrib. FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

Vikend je bil prekratek, saj čas hitro teče, ko se imamo lepo. Zahvaljujemo se Primožu in Mirjam, ki sta smučanje organizirala že drugo leto zapored. Veseli smo, da smo se smučanja lahko udeležili. V zahvalo za varstvo in čudovite spomine smo se v nedeljo pri maši poklonili Mariji Pomagaj na Brezjah.

FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

Nalaganje
Nazaj na vrh