Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Angliji sum opravljanja splavov na podlagi spola

Objava: 24. 02. 2012 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Angliji sum opravljanja splavov na podlagi spola

Britanski zakon o splavu je sicer precej omejevalen.

Nekatere klinike v Veliki Britaniji so očitno pripravljene opraviti splav zarodkov na podlagi spola. Kot je poročal časnik 'The Daily Telegraph', je skupina raziskovalcev pod krinko razkrila tri zdravnike, ki so soglašali z umetno prekinitvijo nosečnosti zaradi neželjenega spola otroka. Drugi zdravstveni delavci bi takšno zahtevo s sklicevanjem na veljavni zakon zavrnili. Po navedbah časnika so 'medijski detektivi' spremljali štiri nosečnice različnih narodnosti pri svetovalnih pogovorih na devetih klinikah.

Britanski zakon o splavu – 'The Abortion Act' – je sicer precej omejevalen. Nosečnica v Veliki Britaniji o opravljanju splava ne sme odločati sama.

Minister za zdravje Andrew Lansley je po navedbah omenjenega časnika izrazil precejšnjo zaskrbljenost zaradi očitkov v članku. Po njegovih besedah je 'odločitev za splav na podlagi spola po zakonu kazniva in moralno neustrezna'. Ministrstvo naj bi nemudoma pričelo z lastno preiskavo.

'The Daily Telegraph' je v svojem prispevku opozoril tudi na študijo raziskovalcev v Oxfordu iz leta 2007, ki so odkrili statistične namige na 'predporodno selekcijo zarodkov ženskega spola pri manjši skupini žensk indijskega porekla v Angliji in Walesu'. Po raziskavi sodeč je delež novorojencev moškega spola v teh primerih 'občutno narasel', predvsem, kadar je šlo za tretjega otroka v družini.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh