Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Beltincih pripravili 13. revijo katoliških glasbenih šol Slovenije

Za vas piše:
Jože Žerdin
Objava: 23. 01. 2023 / 11:54
Oznake: Družba, Kultura, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2023 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Beltincih pripravili 13. revijo katoliških glasbenih šol Slovenije
V Beltincih so se predstavili gojenci slovenskih katoliških glasbenih šol. FOTO: arhiv Glasbene šole Beltinci

V Beltincih pripravili 13. revijo katoliških glasbenih šol Slovenije

V kulturnem domu v Beltincih je v torek, 17. januarja, pod okriljem Glasbene šole Beltinci potekala 13. revija katoliških glasbenih šol Slovenije.

Učenci, ki obiskujejo katoliške glasbene šole se med drugim predstavili s svojim bogatim programom, saj so na različne glasbene instrumente zaigrali skladbe številnih skladateljev. Vse zbrane je v imenu Glasbene šole Beltinci pozdravil njen direktor Bojan Bezjak, ki se je učencem, mentorjem in profesorjem zahvalil, da negujejo cerkveno in drugo glasbeno zvrst. Tako so se po treh letih zopet zbrale in se s svojim programom predstavile katoliške glasbene šole Slovenije ter pokazale vsaka s svojega zornega kota, kakšno glasbo ohranjajo in negujejo, saj so obiskovalci na reviji uživali v predstavi posameznih glasbenih šol s poudarkom na medsebojnem sodelovanju. 

Revija katoliških šol Slovenije je odraz, da jih medsebojno glasbeno povezovanje in sodelovanje ne ločuje, temveč povezuje v ljubezni do glasbe in stvarstva.

Vse katoliške glasbene šole druži in povezuje vera in želja pomagati drug drugemu, pri čemer so ponosni na prehojeno pot. Revija katoliških šol Slovenije je odraz, da jih medsebojno glasbeno povezovanje in sodelovanje ne ločuje, temveč povezuje v ljubezni do glasbe in stvarstva.

 Na 13. reviji katoliških glasbenih šol Slovenije se je predstavilo pet katoliških glasbenih šol: glasbena šola Matije Tomca, ki deluje v okviru Zavoda svetega Stanislava Šentvid; glasbena šola Rakovnik, kot organizacijska enota Zavoda Salesianum, ki deluje po vzgojnih načelih svetega Janeza Boska, ustanovitelja salezijancev ter velikega vzgojitelja in prijatelja mladih; predstavila se je tudi glasbeno – baletna šola Antona Martina Slomška Maribor, mlada kulturna in vzgojna ustanova, ki jo je ustanovila škofija, danes nadškofija Maribor; v Beltincih se je predstavila tudi zasebna glasbena šola iz samostana svetega Petra in Pavla iz Ptuja, kjer otroci od 3 leta starosti lahko obiskujejo glasbeno smer Willems; obiskovalcem se je tudi predstavila katoliška glasbena šola Beltinci, organizacijska enota Zavoda svetega Cirila in Metoda Beltinci, v okviru katere v Beltincih poučujejo tudi cerkveno glasbo in nadstandardne programe, šola pa deluje pod geslom »glasbena vzgoja in izobraževanje kot prispevek h kvaliteti življenja ljudi in okolja«. 

Program revije katoliških glasbenih šol je povezoval Damjan Kuzma. Prva revija katoliških glasbenih šol je bila leta 2009 v Mariboru in od takrat je postala tradicionalna, vsako leto pa jo gosti druga glasbena šola.

Kupi v trgovini

Vodnik po orgelski glasbi
Priročniki za glasbo in film
48,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh